Δευτέρα, 20 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πόλεμος μεταξύ δασκάλων και καθηγητών για την αξιολόγηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέχρι το Μάιο θα πρέπει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όμως το ποιος θα κάνει την αξιολόγηση είναι ένα άλλο θέμα, αφού ήδη έχει ξεκινήσει εμφύλιο που μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, απειλούν με διαγραφή όσους δασκάλους και καθηγητές – σχολικούς συμβούλους- μετάσχουν στη διαδικασία.

Ουσιαστικά έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος με τους συνδικαλιστές να απειλούν Περιφερειακούς και Διευθυντές εκπαίδευσης, αλλά και σχολικούς συμβούλους που θα εμπλακούν στην αξιολόγηση.

Η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων, από την πλευρά της, πέρασε χθες στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να λέμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης» και προσθέτει πως «η αντιμετώπιση της κατάστασης με απειλές διαγραφών από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ δεν δίνει λύσεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” κατά την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί θα ελέγχονται για τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους μαθητές τους, για το παιδαγωγικό κλίμα που δημιουργούν μέσα στις σχολικές τάξεις, την προετοιμασία των μαθητών.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε