Πέμπτη, 13 Ιουν.
32oC Αθήνα

Power Pass: Από σήμερα οι πληρωμές – Αποζημιώσεις και για τους λογαριασμούς του Ιουνίου

Power Pass: Από σήμερα οι πληρωμές – Αποζημιώσεις και για τους λογαριασμούς του Ιουνίου

Ξεκινά από σήμερα Παρασκευή (15.07.2022) η πληρωμή των αποζημιώσεων έως 600 ευρώ στους δικαιούχους του Power Pass. Αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και την 31η Μαΐου 2022.

Η αποζημίωση (Power Pass) αφορά στους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος που πλήρωσαν οι πολίτες τους προηγούμενους μήνες εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Καθώς υπήρξαν αυξημένοι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο, το μέτρο της αποζημίωσης αποφασίστηκε να επεκταθεί και σε αυτούς, αλλά οι πληρωμένες του Power Pass για αυτούς τους λογαριασμούς του Ιουνίου θα γίνει στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο vouchers.gov.gr «ανέβηκαν» από χθες τα εκκαθαριστικά, ενώ οι δικαιούχοι έλαβαν και ενημερωτικό e-mail. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ.

Τα ποσά των επιστροφών ξεκινούν από τα 18 ευρώ και φτάνουν έως τα 600 ευρώ.

Η επιστροφή χρημάτων αφορά πάνω από 1,9 εκατ. δικαιούχους που θα λάβουν χρήματα ως αναδρομικά για τις αυξήσεις που έφερε η ρήτρα αναπροσαρμογής στο διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και τον Ιούνιο του 2022.

Για τους υπόλοιπους 600.000 δικαιούχους η αποζημίωση θα κατατεθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο έλεγχος που γίνεται στα στοιχεία των δηλώσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις