Ελλάδα

Preppers: Οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου – Τα καταφύγια, οι μάσκες χημικού πολέμου και οι μετρητές ακτινοβολίας

Στο ελληνικό κοινό συστήνονται οι Preppers. Είναι εκείνοι που περιμένουν το τέλος του κόσμου, έχοντας πάρει κάθε μέτρο προστασίας που μπορεί κάποιος να φανταστεί, απέναντι σε οποιαδήποτε καταστροφή.

Στους Preppers, δηλαδή εκείνους τους Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου, και κάθε είδους καταστροφή, ήταν αφιερωμένη η εκπομπή του ALPHA «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (11.04.2024).

Έλληνες Preppers που περιμένουν κάποια μεγάλη καταστροφή, έχουν χτίσει καταφύγια, έχουν ήδη προμηθευτεί μάσκες χημικού πολέμου, ενώ διαθέτουν και μετρητές ακτινοβολίας.

Έλληνες preppers μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής για το πώς ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε καταστροφή.

 

«Δεν είμαστε… ψεκασμένοι»

«Είναι η φιλοσοφία της πρόληψης στο κομμάτι της προετοιμασίας για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Η επιβίωση είναι άλλο πράγμα όμως. Όλοι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να τους συμβεί τίποτα. Πρέπει, όμως, να εξηγήσουμε ότι prepper δεν είναι οποιαδήποτε συνωμοσία καταστροφής, κάτι ψεκασμένο. Prepper είναι όποιος προετοιμάζεται να ζήσει μια διαφορετική κατάσταση. Όπως ο στρατός, όπως οι αθλητές», εξήγησε ένας από τους Έλληνες «preppers».

 

«Είμαι έτοιμος»

Άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης παρουσίασε στην κάμερα της εκπομπής το σπίτι του, το οποίο – όπως υποστηρίζει- είναι έτοιμο για οποιαδήποτε καταστροφή. «Εδώ και 30 χρόνια το σπίτι μου είναι αυτόνομο ενεργειακά. Ο κόσμος το ξέρει ότι είμαι έτοιμος, γιατί το δημοσιεύω κατά καιρούς. Απλά το θεωρούν ακραίο. Είναι καλό να προετοιμάζεσαι για κάτι, ακόμα και αν δεν συμβεί. Είμαι έτοιμος για μια πυρηνική καταστροφή. Έχω προετοιμάσει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά. Ιδίως το υπόγειο. Όταν επενδύονται εκατομμύρια σε κάποια όπλα, θα τα χρησιμοποιήσουν», είπε αρχικά και συμπλήρωσε ότι έχει θωρακίσει το σπίτι του με σίδηρο για αντέχει ακόμα και πύραυλο. «Αν τα φτιάξεις όλα με τα χέρια σου, δεν κοστίζουν. Όλα είναι θωρακισμένα, δεν περνάει και ακτινοβολία εντός του σπιτιού».

 

«Preppers» έτοιμοι για όλα

Στη συνέχεια, όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, παρουσίασε το καταφύγιο που έχει δημιουργήσει, στο οποίο μπορεί να ζήσει μέχρι και δύο χρόνια. Εκτός από φαγητά, στο υπόγειο υπάρχουν φάρμακα, γάζες, κουβέρτες και καραμπίνα. «Κάτι το σημαντικό είναι επίσης ένας μετρητής ακτινοβολίας, για να ξέρεις πότε θα βγεις έξω. Έχει σκεφτεί κανείς τι θα γίνει αν ένας κομήτης περάσει λίγο πιο κοντά από τη Γη και κοπεί το ρεύμα στην Αθήνα 15 μέρες; Σας λέω κάτι που συμβαίνει συχνά. Θα ακολουθήσει χάος… Κανείς δεν έχει προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο».

 

Στην εκπομπή μίλησε ακόμη έφεδρος καταδρομέας, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει ξεκινήσει ήδη ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά ο κόσμος δεν το γνωρίζει. «Το πιο ακραίο σενάριο είναι μια περίπτωση πολέμου. Βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Όσοι δεν το γνωρίζουν, εθελοτυφλούν. Όταν αρχίσουν να πέφτουν τα drones, πρέπει να έχεις ψυχραιμία», υπογραμμίζει.

 

Αυτοί είναι οι Έλληνες που προετοιμάζονται για κάθε πιθανή καταστροφή και απειλή, οι περίφημοι, πλέον, preppers.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που αυτοκτόνησε στην Χαλκίδα: «Μου τον φάγανε, βρήκα στοιχεία στο τάμπλετ του, ήταν θύμα bullying»
Η μητέρα του 15χρονου παρέδωσε το τάμπλετ στις αρχές για περαιτέρω έρευνα, ενώ ο πατέρας του, αποκάλυψε ότι λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει το παιδί του, είχε μια ύποπτη συνομιλία στο διαδίκτυο, στα αγγλικά
Χαλκίδα
Νέα στοιχεία για τον 15χρονο που σκότωσε στο ξύλο τον 17χρονο στις Σέρρες: «Εκφόβιζε παιδί δημοτικού, από μικρός ήταν μπλεγμένος» λέει γνωστός τους
«Από τα 13 του ο δράστης ήταν βίαιος και μπλεγμένος με ναρκωτικά, παλιότερα μαζί με παρέα 10 ατόμων εκφόβιζαν ένα παιδάκι δημοτικού και του είχαν πετάξει πέτρα στο κεφάλι» λέει γνωστός του δράστη και του θύματος
Σέρρες
48ωρο μπλόκων και πανελλαδική σύσκεψη για ραντεβού με Μητσοτάκη αποφάσισαν οι συνελεύσεις των αγροτών - «Ακτινογραφία» των αποκλεισμένων δρόμων
«Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και την ερήμωση της υπαίθρου», λένε για την κυβέρνηση αγρότες και κτηνοτρόφοι
Αγρότες στα μπλόκα
6