Παρασκευή, 15 Μαρ.
12oC Αθήνα

SMS για καταστήματα και σουπερ μάρκετ μαζί – Τι θα γίνει αν αυξηθούν τα κρούσματα σε μια περιοχή

Λιανεμπόριο

Δεν θα υπάρχει «κόφτης» στα sms για μετακίνηση προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ.

Ο κ. Παπαπθανάσης ζήτησε όλοι, να τηρήσουν τα μέτρα και τους κανόνες και να δείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να στηριχθεί η επαναλειτουργία της αγοράς.

Ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι το χρονικό περιθώριο των δυο ωρών ισχύει για όλα, εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής και εξήγησε ότι δεν μπορεί να μπει «κόφτης» γιατί η κυβέρνηση σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, μέσα από τα sms.

Σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», σημείωσε πως τα καταστήματα λειτουργούν και εκεί, αλλά με τη μέθοδο του click away.

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων

Ερωτηθείς για τις δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές, δήλωσε πως αυτό που είχε προτεραιότητα, ήταν συγκεκριμένοι τομείς του λιανεμπορίου, αλλά την επόμενη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει και άλλες περιπτώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δοθεί και το πράσινο φως για το άνοιγμα τους, όπως είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών, το ψάρεμα και το κυνήγι.

click4more: Έρχεται άνοιγμα των χιονοδρομικών και άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό

Αντίθετα ήταν κατηγορηματικός ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης.

Ο κ. Παπαθανάσης, ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, είπε πως αυτό έγινε γιατί δόθηκε παράταση στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις. 

Σταμπουλίδης: Εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα κλείσει η συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά

Για την σημερινή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου μίλησε στο MEGA και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Όλοι καταλάβαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε ανοικτή την οικονομία και το λιανεμπόριο. Κρίμα να κλωτσήσουμε την ευκαιρία της επανεκκίνησης. Πρέπει να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και να κρατήσουμε χαμηλά τη νόσο. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα όλων μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Σταμπουλίδης, η μετάβαση στα καταστήματα γίνεται με sms στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το χρονικό όριο στις μετακινήσεις τέθηκε επειδή «δεν θέλουμε υπερτοπικές μετακινήσεις».

Παράλληλα, προέτρεψε τους καταναλωτές, να μη συνωστιστούν στα καταστήματα. «Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και με διευρυμένο ωράριο» είπε και πρόσθεσε ότι εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα κλείσει η συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις