Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

School of Leadership Practice: H νέα καινοτόμος πρωτοβουλία του CEO Clubs Greece

School of Leadership Practice: H νέα καινοτόμος πρωτοβουλία του CEO Clubs Greece

Πρωτοπόρα και δυναμική είναι η νέα πρωτοβουλία του CEO Clubs Greece, η οποία ξεκινά επισήμως τον Σεπτέμβριο του 2021 και αναμένεται να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του νέου στρατηγικού αφηγήματος του Club για την επόμενη δεκαετία. Πρόκειται για το School of Leadership Practice: μία μοναδική εκπαιδευτική πλατφόρμα που θα δημιουργεί σειρά προγραμμάτων ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Ελλήνων CEOs, τα οποία και θα προσφέρονται με πιστοποίηση, αποκλειστικά στα μέλη του Club.

Τα προγράμματα αυτά θα συνδυάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στην διεθνή ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και έρευνα με πρακτικές γνώσεις και εφαρμογές από την τοπική αγορά. Ομιλητές και εμπειρογνώμονες παγκοσμίου εμβέλειας θα πλαισιώνονται από κορυφαίους Έλληνες CEOs που θα λειτουργούν ως visitingpractitioners και θα μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους από τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής πραγματικότητας.

«Είμαι περήφανη για το νέο αυτό εγχείρημα του CEO Clubs Greece,» αναφέρει η κ. Γεωργία Καρτσάνη, ιδρυτής και Πρόεδρος του οργανισμού. «Για άλλη μία φορά, το CEO Clubs αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες των μελών του και στέκεται δημιουργικά δίπλα τους, προσφέροντάς τους ευκαιρίες που, μέχρι πρότινος, ήταν διαθέσιμες μόνο στο εξωτερικό ή διαδικτυακά. Το School of Leadership Practice έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην Ελληνική αγορά, προσφέροντας τη δυνατότητα στα μέλη μας να ακονίζουν διαρκώς τις ηγετικές τους ικανότητες, ιδιαίτερα εν όψει της εποχής μετά την πανδημία που αναμένεται να είναι γεμάτη ρηξικέλευθες αλλαγές. Ο Έλληνας CEO χρειάζεται έναν σύμμαχο στην ανάγκη του για διαρκή εκπαίδευση (life-long learning). Όραμά μας είναι το School of Leadership Practice να αναδειχθεί επάξια σε έναν τέτοιο σύμμαχο.»

Το πρώτο πρόγραμμα του CEO Clubs School of Leadership Practice λαμβάνει χώρα στις 3-5 Οκτωβρίου και εστιάζει στη θεματική του Board Practice and Directorship. Διευθυντής του προγράμματος και βασικός εισηγητής είναι ο Andrew Kakabadse: κορυφαίος επιστήμονας στον συγκεκριμένο χώρο, Καθηγητής διακυβέρνησης και ηγεσίας στο Henley Business School, Πρόεδρος του Heney Directors’ Forum, και επίτιμος καθηγητής στο Cranfield University. Ο Kakabadse πλαισιώνεται από δύο από τους πιο διακεκριμένους προέδρους στην Ελληνική αγορά: τον κ. Μ. Οικονομάκη, Πρόεδρο του Ομίλου Π. Πετρόπουλου, και τον κ. Γ. Στάσση, Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ.

Σχετικά με το CEO Clubs:

Το CEO Clubs Greece ιδρύθηκε το 2009 ως παράρτημα του CEO Clubs Int’l, ενός από τα μεγαλύτερα business clubs παγκοσμίως, με πάνω από 15,000 μέλη. Μετά από 11 χρόνια δράσης, το CEO Clubs Greece αναγνωρίζεται πλέον ως το πιο προοδευτικό Club επιτυχημένων CEOs and Επιχειρηματιών στη χώρα μας – μια δυνατή φωνή για την ηγεσία της νέας εποχής – και απαριθμεί 150 μέλη, των οποίων το σύνολο του τζίρου των επιχειρήσεων ανέρχεται στο 4% του ΑΕΠ της χώρας.

Σκοπός του CEO Clubs Greece είναι η αέναη αναβάθμιση της ζωής των μελών του και η ενίσχυση της επιρροής τους στο υγειές επιχειρείν. Μέσα από σειρά Forums και Circles που διοργανώνει, το Club καλλιεργεί τη γνώση και την ουσιαστική δικτύωση, προάγοντας την εξωστρέφεια και εμπνέοντας τα μέλη του προς την επανεξέταση, αναθεώρηση, και συν-δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις ομάδες τους, τους οργανισμούς τους, και την κοινωνία γενικότερα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το CEO Clubs Greece να αποτελεί σήμερα τον κύριο πόλο έλξης των ηγετών εκείνων που διαρκώς επιδιώκουν την βελτίωση και την αριστεία μέσω της ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις