Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Σε απολογία για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια ο δήμαρχος Ελληνικού, Χρ. Κορτζίδης για τον θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ

Σε απολογία για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια ο δήμαρχος Ελληνικού, Χρ. Κορτζίδης για τον θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ

– Ο κακός καιρός φταίει για το δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού σύμφωνα με δυο από τους συλληφθέντες
– «Δεν προσκομίσαμε χαρτιά στο Δήμο γιατί δεν μας τα ζήτησε κανείς», είπαν στις απολογίες τους για το θάνατο του 13χρονου
– Εντός 10 ημερών καλείται να απολογηθεί ο Χρήστος Κορτζίδης στον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης
– Κατηγορείται πως γνώριζε για το λούνα παρκ αλλά δεν έκανε τίποτα

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, ο άνθρωπος που έγινε κόκκινο πανί για όσα δεν έκανε και για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του θανάτου του 13χρονου παιδιού στο λούνα παρκ επί της λεωφόρου Κύπρου, κλήθηκε σε απολογία από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Εντός 10 ημερών, ο δήμαρχος Ελληνικού καλείται να απαντήσει γραπτώς για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια, γιατί εκμίσθωσε την έκταση στο λούνα παρκ χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και χωρίς να έχει κατατεθεί φάκελος που να αναφέρεται στα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης, ο Χρήστος Κορτζίδης καλείται σε απολογία γιατί γνώριζε την εγκατάσταση και επέτρεψε τη λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη άδεια στον συγκεκριμένο χώρο κατά τα έτη 2011- 2012 και πάλι με άδειες εκμίσθωσης, χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.

Τέλος, καλείται σε απολογία -πάντα για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια- διότι δεν μερίμνησε για την παύση της λειτουργίας του λούνα παρκ, ενώ το συμβόλαιο εκμίσθωσης είχε λήξει από τον Φεβρουάριο 2014.
Εάν ο κ. Κορτζίδης δεν απολογηθεί, του επιβάλλεται η προβλεπόμενη ποινή που είναι αργία.

Φταίει ο ανεμοστρόβιλος! Απολογούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Ο κακός καιρός φταίει για τον θάνατο του 13χρονου αγοριού και όχι οι αμέλειες και το κακοσυντηρημένο και χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας λούνα πάρκ στο Ελληνικό, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους οι δυο από τους 4 συλληφθέντες, ο Έλληνας επιχειρηματίας και ο Ιταλός υπεύθυνος που εκμίσθωνε τα παιχνίδια του πάρκου ψυχαγωγίας.

Ο ξαφνικός ανεμοστρόβιλος ήταν υπεύθυνος, όπως είπε ο διαχειριστής του λούνα πάρκ και μάλιστα πρόσθεσε ότι περιέμενε την ελεγκτική εταιρεία να ελέγξει την συγκεκριμένη πισίνα.

Ο διαχειριστής προσκόμισε μάλιστα στην ανακρίτρια τα δικαιολογητικά που είχε στην κατοχή του για τη λειτουργία του λούνα παρκ αλλα όμως δεν είχε καταθέσει στον Δήμο.

Για τον κύλινδρο είπε ότι ήταν καινούριος και είχαν καλέσει την εταιρεία για τον ελέγξει αλλά επέμεινε ότι μοναδικός υπεύθυνος για το δυστύχημα ήταν ο καιρός.

Οι συνήγορι των 4 κατηγορουμένων έχουν καταθέσει και προσφυγή με την οποία υποστηρίζουν ότι η ανακρίτρια δεν είχε το δικαίωμα να μετατρέψει σε πιο αυστηρές τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν

Οταν ρωτήθηκε αν είχε μισθώσει με κανονικό συμβόλαιο τον χώρο, είπε ότι ο δήμος είχε πλήρη γνώση για το τι θα λειτουργούσε εκεί αλλά δεν είχε καταθέσει τα δικαιολογητικά γιατί είχαν μια προσωρινή συμφωνία.

Είπε επίσης ότι είχε πάρει πιστοποίηση για τα παιχνίδια μέχρι το Νοέμβριο του 2013, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε βάλει προστατευτικά κιγκλιδώματα απάντησε ότι του το απαγόρευε το μισθωτήριο. “Δεν είχα το δικαίωμα να κάνω την παραμικρή επιπλέον εργασία”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός εκμισθωτής των μηχανημάτων υποστήριξε, σύμφωνα με το δελτίο του Mega, ότι υπήρχαν οι πιστοποιήσεις, ότι τα παιχνίδια ήταν εγκεκριμένα και πως το ίδιο παιχνίδι χρησιμοποιείται και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, σε διάφορα πάρκα και λούνα παρκ, χωρίς να δένεται με κάποια σκοινιά.

Το πρωί της Παρασκευής, εμπειρογνώμονας που έκανε αυτοψία στο λούνα παρκ μετά από αίτημα του αστυνομικού τμήματος της περιοχής που συντάσσει τη δικογραφία, διαπίστωσε παντελή έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας και στα υπόλοιπα παιχνίδια!

Στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα φουσκωτά παιχνίδια δεν ήταν μόνιμα δεμένα με πασσάλους και ήταν εκτεθειμένα σε ανέμους. Επίσης, ήταν εύκολη στα μικρά παιδιά η πρόσβαση στα ηλεκτρολογικά συστήματα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής ως προς την αδειοδότηση της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έδωσε συνέντευξη Τύπου για να πει ότι φταίνε άλλοι για το λούνα παρκ του θανάτου! Φθηνές δικαιολογίες από τον δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη

Θρήνος στην κηδεία του 13χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα πάρκ

Έπαιζαν με παιδικές ζωές στο λούνα παρκ του Ελληνικού – Γιατί η ανακρίτρια άλλαξε τις κατηγορίες σε κακουργήματα – Η κατάθεση φωτιά του αστυνομικού

Άλλαξαν τις κατηγορίες κατά των συλληφθέντων για την τραγωδία στο λούνα παρκ του Ελληνικού – Διώκονται για ανθρωποκτονία από δόλο κι όχι από αμέλεια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε