Σάββατο, 18 Μαΐ
25oC Αθήνα

Σε “διαθεσιμότητα” ο Μανιτάκης – “Να υπογράψει ο Στουρνάρας τις απολύσεις στο Δημόσιο”

Σε “διαθεσιμότητα” ο Μανιτάκης – “Να υπογράψει ο Στουρνάρας τις απολύσεις στο Δημόσιο”

Σοβαρή εμπλοκή με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη έχει φέρει η απόρριψη από πλευράς τρόικας του σχεδίου τους για τις αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Στον “πάγο” μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά την απόρριψη του σχεδίου του για τις αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων από τους τροϊκανούς. Ο Γιάννης Στουρνάρας αναλαμβάνει και εκπροσωπήσει την κυβερνηση στις διαπραγματεύσεις.

Χθες, στενοί συνεργάτες του υπουργού δήλωναν, σύμφωνα με την Καθημερινή, πως “αν το πρόβλημα για την εκταμίευσης της δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Μανιτάκης δεν έχει καμία αντίρρηση να παραδώσει το υπουργείο στον Γιάννη Στουρνάρα για να υπογράφει εκείνος ό,τι ζητάει η τρόικα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή της αντίδρασης του κ. Μανιτάκη δεν ήταν μόνο η στάση της τρόικας, που ζητεί την απομάκρυνση 7.000 υπαλλήλων, αλλά και αναφορά συνεργατών του υπουργού Οικονομικών πως “είναι ο κ. Στουρνάρας που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εκπρόσωπους των δανειστών.” 

Επίσης. Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών ανέφεραν πως “το ζήτημα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο προκάλεσε πρόβλημα κατά τις επαφές με την τρόικα, καθότι η τριμερής δεν είναι ευχαριστημένη από τους αριθμούς αποχωρήσεων που τους έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.”

Οι εξελίξεις με τον κ. Μανιτάκη μπορεί να οδηγήσουν σε ευρύτερη κυβερνητική κρίση, καθώς το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με το Φώτη Κουβέλη, φέρεται να στηρίζει πλήρως η ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε
Έχουμε 200.000 εκπαιδευτικούς και οι 5.000 δεν διδάσκουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων – Ελεγκτές “χτενίζουν” το Δημόσιο να βρουν τους κοπανατζήδες

Ψυχάρης σε Μανιτάκη: Κινδυνεύεις να μείνεις στην ιστορία ως ο υπουργός – προστάτης των επίορκων των κοπανατζήδων και των τεμπέληδων

Δημόσιο: θέλει απολύσεις, όχι διαθεσιμότητα η τρόικα

Οι φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ πρέπει μέχρι αύριο να γνωστοποιήσουν τις ανάγκες τους για αποφοίτους

Δημόσιο: δεν θέλει επιπλέον αποχωρήσεις υπαλλήλων η τρόικα


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε