Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Self test κορονοϊού: Πέντε εταιρείες προκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Self test κορονοϊού: Πέντε εταιρείες προκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Πέντε από τις 30 προσφορές εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα self test κορονοϊού τα οποία θα δίνονται δωρεάν από τις αρχές Απριλίου σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Αυτές οι πέντε εταιρείες είναι αυτές που κατ’ αρχήν έχουν θεωρηθεί ως εκείνες που έχουν τις καλύτερες προδιαγραφές και από αυτές θα προκριθούν τρεις, ίσως και μια. 

Οι 30 εταιρείες που κατέθεσαν πρόταση είναι οι: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis,  ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Αν εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης με το self-test είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα sel-testing.gov.gr όπου οι πολίτες θα μπαίνουν με τον ΑΜΚΑ τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης.

Στη συνέχεια θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο από τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγειας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νόσο COVID-19.

Αν έχουν συμπτώματα θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια σταθερή δομή υγείας ώστε να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις