Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Self test κορονοϊού: Τι να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα (vid)

Self test κορονοϊού: Τι να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα (vid)

Για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία με την διενέργεια self test κορονοϊού μίλησε το πρωί της Δευτέρας (17/5) στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Αφήσει επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει νωρίτερα.

Η κ. Μακρή μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί με την πλατφόρμα στην οποία δηλώνουν τα αποτελέσματα των self test κορονοϊού. Όπως είπε, «αν υπάρχει πλήρης αδυναμία εκτύπωσης η δυνατότητα που δίνεται είναι και με χειρόγραφη βεβαίωση η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή». Το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με την υφυπουργό. 

Σχετικά με τον αριθμό των self test στους μαθητές ανά εβδομάδα, η υφυπουργός Παιδείας, τόνισε ότι «εισήγηση της επιτροπής ήταν για ένα sef test την εβδομάδα». Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν κάνουμε έκπτωση για την ασφάλεια και την δημόσια υγεία», σημειώνοντας ότι αν και «η προμήθεια των Self test είναι ευθύνη άλλου υπουργείου», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται σωστά.

Click4more: Άνοιξαν ξανά βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί – Γκρίνια για τα self test

«Η ελληνική πολιτεία έχει κάνει την προετοιμασία της. Δεν μειώθηκαν τα self test στα σχολεία επειδή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί η πολιτεία», ξεκαθάρισε η κ. Μακρή.

Σχετικά με τα ψευδώς θετικά self test η κ. Μακρή τόνισε ότι το τεστ «θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή» για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα». Ξεκαθάρισε, επίσης ότι «δεν θα υπάρξει μείωση μισθού σε όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο»

Όπως είπε η σχολική χρονιά για τα Δημοτικά σχολεία τελειώνει στις 25 Ιουνίου και στις 11 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου. Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι «ανοικτό το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει νωρίτερα, αλλά όχι μέσα στον Αύγουστο», ξεκαθάρισε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις