Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Self test: Το newsit.gr στην μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη της Βορείου Ελλάδας

Self test: Το newsit.gr στην μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη της Βορείου Ελλάδας

To newsit.gr μπήκε σε μια από τις μεγαλύτερες φαρμακαποθήκες της Βορείου Ελλάδος και κατέγραψε την παραλαβή χιλιάδων self test, αλλά και τις διαδικασίες για τη διανομή τους σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί εκατοντάδες χιλιάδες self test αναμένεται να φτάσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, τα οποία προορίζονται σε πρώτη φάση για εκπαιδευτικούς μαθητές ηλικίας από 16 έως 18 ετών.

Στη συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη που βρέθηκε το newsit.gr οι υπάλληλοι δούλευαν πυρετωδώς προκειμένου να κατανεμηθούν τα test ανάπεριοχή και να φύγουν προς τα φαρμακεία όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Σήμερα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και στις δύο αποθήκες 110.000 self test. Έχουμε ξεκινήσει της αποστολή τους εδώ και μισή ώρα προς τα φαρμακεία.

Εξυπηρετούμε το 80% των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης κι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των φαρμακείων των νομών Κιλκίς και Χαλκιδικής”, λέει στο newsit.gr, o Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Φαρμακαποθηκών Θεσσαλονίκης, Σπύρος Νικολαΐδης.

Και προσθέτει: «Όλα τα φαρμακεία θα παραλάβουν τα test σήμερα. Αυτό που αναλογεί σε κάθε φαρμακείο είναι 75 self test. Αύριο θα βγει στον αέρα και η πλατφόρμα στην οποία θα γίνεται η κοινή διασύνδεση τόσο των φαρμακαποθηκών όσο και των φαρμακείων και του υπουργείο Υγείας με σκοπό την Παρασκευή να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την οριστική διάθεση των test, έτσι όπως έχει ανακοινωθεί. Αρχικά για τους μαθητές του λυκείου και του εκπαιδευτικούς».

Όπως αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης σε κάθε φαρμακείο πηγαίνουν από τρία κουτιά το καθένα από τα οποία περιέχει 25 self test.

«Κάθε κουτί περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεκινήσει ο ενδιαφερόμενος να κάνει το test στο σπίτι του. Μαζί με το test θα δίνονται και δύο φυλλάδια με αναλυτικές οδηγίες του τεστ αλλά και τις προδιαγραφές του», λέει ο Σπύρος Νικολαΐδης.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις