Ελλάδα

Self test: Υποχρεωτικό μια φορά την εβδομάδα – Οδηγίες και διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε διευκρινίσεις για τα self test στον ιδιωτικό τομέα την εβδομάδα 31 Μαΐου-6 Ιουνίου 2021 προχώρησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο διευκρινίζει πως ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 (self-test) διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζομένου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία.

Όπως έχει ενημερώσει το υπουργείο Εργασίας, για την εβδομάδα από 24.05.2021 έως 30.05.2021, οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε μέρα έως και τις 30.05.2021. Η περίοδος ισχύος του εν λόγω test, σύμφωνα και με τα ανωτέρω, ανέρχεται σε μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Συνεπώς, για την εβδομάδα από 31.05.2021 έως 06.06.2021, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται και δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test, μετά την παρέλευση επταημέρου από τη διενέργεια του test της προηγούμενης εβδομάδας.

Παράδειγμα: Αν ο εργαζόμενος, για την εβδομάδα από 24.5.2021 έως 30.5.2021,υποβλήθηκε και δήλωσε το αποτέλεσμα self test την Τετάρτη 26.05.2021, το test έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του, δηλαδή έως την ερχόμενη Τετάρτη, 02.06.2021.

Αν ο εργαζόμενος πρόκειται να απασχοληθεί με φυσική παρουσία την Τετάρτη 02.06.2021, π.χ. από 8:00 π.μ.- 16:00 μ.μ., υποχρεούται να έχει υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο και να έχει δηλώσει το αποτέλεσμα έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη υπηρεσίας, δηλαδή την Τρίτη 01.06.2021, από 8:00 π.μ. και μετά και, σε κάθε περίπτωση, πριν από την προσέλευσή του/ης στην εργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το φοιτητικό κίνημα δε φοβάται, δεν τρομοκρατείται από κανένα τσεκούρι» λέει τραυματίας από τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου
«Θα διεξαχθεί ανοιχτός μαζικός τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω» λένε οι φοιτητές που τραυματίστηκαν στα επεισόδια στου Ζωγράφου
Ζωγράφου: «Το φοιτητικό κίνημα δε φοβάται, δεν τρομοκρατείται από κανένα τσεκούρι» λέει τραυματίας από τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη
Βίντεο ντοκουμέντο η «πρόβα τζενεράλε» του υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που έκαψε το σπίτι πρώην συντρόφου του στη Γλυφάδα
Πέντε μέρες πριν βάλει τη φωτιά ο επικελευστής φαίνεται σε βίντεο να μπαίνει στην πολυκατοικία και να κατεβαίνει στο υπόγειο, τσεκάρει τις κάμερες και 4 μέρες μετά κάνει την «πρόβα τζενεράλε»
Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο η «πρόβα τζενεράλε» του υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που έκαψε το σπίτι πρώην συντρόφου του