Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σπάραξε η Κρήτη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη – Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατέρας του στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από το θάνατό του!

Σπάραξε η Κρήτη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη – Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατέρας του στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από το θάνατό του!

– Όλο το χωριό Σελί του Ρεθύμνου δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη
– Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του
– Ο 20χρονος φοιτητής εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και βρέθηκε νεκρός κοντά στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων στις 15 Μαρτίου
– Νέα ανακρίτρια ανέλαβε την υπόθεση και καλεί νέους μάρτυρες μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις
– “Θέλουν να τον σκοτώσουν” είχε προειδοποιήσει συμφοιτητής του
– Τον βασάνιζαν δυο μέρες πριν εξαφανιστεί

Ένας χρόνος χωρίς τον Βαγγέλη τους. Ένας χρόνος από την ημέρα που χάθηκε και ξεκίνησε το δράμα τους. Ένα δράμα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Ένα δράμα που έγινε τραγωδία στις 15 Μαρτίου όταν βρέθηκε το άψυχο σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη λίγα μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε. Η σχολή που έγινε για ένα 20χρονο παιδί τόπος μαρτυρίου.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Ένας χρόνος από την ημέρα που το παλικάρι από το Σελί Ρεθύμνου άφηνε την τελευταία του πνοή, όπως αποδείχθηκε αργότερα. Και εκείνοι που τον ώθησαν στο θάνατο, ακόμη ελεύθεροι. Ακόμη ατιμώρητοι.

Η οικογένειά του, η μάνα, ο πατέρας, η αδερφή του, ζωνταντοί – νεκροί. Μαυροντυμένοι και χαμένοι. Ένας χρόνος χωρίς τον Βαγγέλη τους. Δίπλα τους, στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από το θάνατο του 20χρονου φοιτητή, συγγενείς, φίλοι, όλο το χωριό. Αλλά εκείνος δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί του. Σπαρακτικές στιγμές. Ο πόνος ανείπωτος και χαραγμένος στα πρόσωπά τους.

Την ώρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που το νήμα της ζωής του Βαγγέλη Γιακουμάκη κόπηκε άδικα και βίαια, η οικογένειά του καλείται να διαχειριστεί και τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως. «Ο Βαγγέλης έσβηνε. Κατέβηκα στην υπεύθυνη της Εστίας και της είπα: πάνω είναι ένα παιδί που το βασανίζουνε. Αν δεν το προσέξετε, θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν», είχε προειδοποιήσει φίλος και συμφοιτητής του σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από τη δικογραφία. Κανείς δεν τον άκουσε…

Ανοίγει ξανά ο φάκελος

Στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων συνεχίζεται το θρίλερ της υπόθεσης του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς μετά από πολύμηνη καθυστέρηση ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου σπουδαστή έλαβε την Παρασκευή από την τακτική ανακρίτρια τη διαβεβαίωση ότι οι πρώτοι μάρτυρες θα καταθέσουν άμεσα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση.

Από την ερχόμενη εβδομάδα την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας που χειρίζεται το φάκελο Γιακουμάκη αναμένεται να περάσουν οι πρώτοι μάρτυρες οι οποίοι θα επιλέγουν και θα κληθούν να δώσουν κατάθεση προκειμένου να ρίξουν φως στον ανεξιχνίαστο θάνατο του 20χρόνου Κρητικού.

Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα μαρτυρούν πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πέρασε δραματικές στιγμές προτού βρεθεί νεκρός, στις 15 Μαρτίου, κοντά στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων όπου φοιτούσε. Στην ογκώδη δικογραφία η οποία βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας περιλαμβάνονται εκατοντάδες μαρτυρίες ατόμων που κάνουν λόγο για βασανισμό του Βαγγέλη μέχρι και 2 ημέρες πριν από το θάνατό του δίνοντας νέες διαστάσεις σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μετά από πολλαπλές αναβολές και καθυστερήσεις, εξαιτίας του φόρτου των υποθέσεων που έχει αναλάβει η ανακρίτρια Ιωαννίνων, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Γιακουμάκη, κ. Δημήτρης Μπούκας, ευελπιστεί πως οι μάρτυρες που θα καταθέσουν θα δώσουν νέα τροπή στο θάνατο του Βαγγέλη και σύντομα η υπόθεση θα κλείσει με τους ενόχους να έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Τη δίκη τους δικαίωση επιζητούν και οι συγγενείς του σπουδαστή, οι οποίοι περιμένουν να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία και δείχνουν να έχουν πάρει απόφαση ότι ο μικρός, χαμογελαστός Βαγγέλης δεν είναι πια κοντά τους.

“Δεν αλλάζει κάτι. Η ουσία είναι ουσία, η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα”, εξομολογείται στο Newsit.gr ο κ. Γιώργος Βιδιαδάκης, θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Φωτογραφίες – video: www.cretapost.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε