Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Special Olympics Berlin 2023: Στο Ζάππειο η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας

Special Olympics Berlin 2023: Στο Ζάππειο η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας

Μια δυνατή στιγμή και μια κομβική μέρα για τα Special Olympics και τα Special Olympics Hellas αποτελεί η Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, όπου η Φλόγα της Ελπίδας ξεκινά από το Ζάππειο, το ταξίδι για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics “Berlin 2023”, που για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στη Γερμανία, το διάστημα 17 έως 25 Ιουνίου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα και την παρουσία της A.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ηχηρό μήνυμα για τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και τη ζωή, μέσω του αθλητισμού από τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ. κ. Διονύσιο Κοδέλλα και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

H Ελληνική Αποστολή αποτελείται από 71 Αθλητές, 22 Προπονητές, 2 Αρχηγούς Αποστολής, 4 άτομα Διοικητικό/Βοηθητικό Προσωπικό και 1 Γιατρό.

Στους φετινούς Αγώνες “Berlin 2023” θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές με νοητική αναπηρία, από 190 αποστολές Special Olympics, που θα αγωνιστούν σε 24 αθλήματα.

Τους αθλητές θα συνοδεύουν 2.500 προπονητές, ενώ 20.000 εθελοντές και περίπου 500.000 θεατές θα βρίσκονται εκεί, για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες τους και να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

O πρόεδρος των Special Olympics Hellas, πρέσβης επί τιμή Διονύσιος Κοδέλας, σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις