Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Στο Δικαιοσύνης και το Δημόσιας Τάξης οι Δημοτικοί Αστυνομικοί – Πήραν διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύουν με απόλυση

Εξω απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ οι δημοτικοί αστυνομικοί. ΦΩΤΟ NEWSIT
Εξω απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ οι δημοτικοί αστυνομικοί. ΦΩΤΟ NEWSIT

– Αποκλεισμένη αυτή την ώρα η είσοδος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ
– Με κλοιό στα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις
Μητσοτάκης προς Δημοτικούς Αστυνομικούς: δεν έχετε λόγο να φοβάστε
– Καμία αναφορά στο θέμα των σχολικών φυλάκων

Εξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους βρίσκονται αυτή την ώρα οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Αποκλεισμένη η Ιπποκράτους. ΦΩΤΟ NEWSIT

Νωρίτερα, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, αλλά και μηχανές και περιπολικά αυτοκίνητα οι δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν “κατάληψη” στο δρόμο έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία με την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση ξεκίνησαν τις σημερινές τους κινητοποιήσεις.

Με τις σειρήνες μηχανών και περιπολικών οι δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Η κίνηση στη λεωφόρο γινόταν από τις δύο από τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας.

Λίγο μετά τις 10:00 αντιπροσωπεία έξι εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία έγινε δεκτή από τον γραμματέα της ΝΔ Α. Παπαμιμίκο

Την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη η ενημέρωση της Κ.Ο. της ΝΔ από τους αρμόδιους υπουργούς ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν μάλιστα έναν σύντομο διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ακούστηκε να τους λέει πως όσοι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται. Όταν ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με όσους δεν έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ είπε πως υπάρχει πρόβλεψη για απορρόφηση των περισσότερων σε άλλες υπηρεσίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών έφτασε στο κτίριο από την πίσω πλευρά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα στην μπροστινή είσοδο έκανε την εμφάνισή της η κ. Μπακογιάννη που στάθηκε να μιλήσει με τους δημοτικούς αστυνομικούς και ακούστηκε να λέει πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους λασπολογεί.

Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο απόλυσης δημοτικών αστυνομικών διαβεβαίωσε ο κ. Παπαμιμίκος τους εργαζόμενους, παρουσία του κ. Κεδίκογλου. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο γραμματέας της ΝΔ τους είπε ότι θα απορροφηθούν σχεδόν στο σύνολό τους από υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και τους υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ ορισμένοι θα παραμείνουν σε θέσεις των Δήμων.

Στις 12:00 οι υπάλληλοι των Δήμων έχουν προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Στις 20:00 το βράδυ η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα με τους υπαλλήλους των Δήμων να δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν ολονυχτία.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε