Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Summer camp για παιδιά και εφήβους με αυτισμό από το Δήμο Ραφήνας

Summer camp για παιδιά και εφήβους με αυτισμό από το Δήμο Ραφήνας
Φωτογραφία αρχείου

Δύο συγκροτήματα δημοτικών σχολείων θα παραχωρήσει ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, προκειμένου να δημιουργηθούν summer camp για παιδιά και εφήβους με αυτισμό.

Η δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα διατεθούν τουλάχιστον τρεις σχολικές αίθουσες, τουαλέτες και οι εξωτερικοί χώροι του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς κρίνονται κατάλληλα λόγω των υποδομών που διαθέτουν, του μεγάλου προαύλιου και της εύκολης πρόσβασης στην παραλία. Το camp θα λειτουργήσει τέσσερις εβδομάδες κατά τον μήνα Ιούλιο, πέντε ημέρες την εβδομάδα και έξι ώρες ημερησίως.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Δήμος ανταποκρίνεται σε τόσο ευαίσθητα θέματα. «Όμως υπό τις δύσκολες συνθήκες του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, έχει μεγαλύτερη αξία και σημασία», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Με την άμεση ανταπόκριση θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε και θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, κοντά σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Τα παιδιά και κυρίως τα παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες είναι πάντα προτεραιότητά μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις