Πέμπτη, 16 Μαΐ
23oC Αθήνα

Σχολικός φύλακας μιλάει στο ΣΚΑΪ για την… έφοδο στο υπ. Μεταρρύθμισης

Σχολικός φύλακας μιλάει στο ΣΚΑΪ για την… έφοδο στο υπ. Μεταρρύθμισης

Ένας από τους εννέα σχολικούς φύλακες, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί για τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μίλησε στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου για την… εισβολή των διαδηλωτών στο υπουργείο, τονίζοντας ότι το μόνο που ήθελαν ήταν να διαμαρτυρηθούν κατά της διαθεσιμότητας.

Ο Σωτήρης Αυγέρης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το απόγευμα μαζί με τους συναδέλφους του, αναφέρθηκε στο περιστατικό τονίζοντας αρχικά: “Νωρίς το πρωί φτάσαμε στο υπουργείο να διαμαρτυρηθούμε για τη διαθεσιμότητα. Είμαστε στον πέμπτο μήνα και σε τρεις μήνες αν δεν προκύψουν θέσεις εργασίας, θα απολυθούμε”.

Και συνέχισε: “Μπήκαμε ειρηνικά στο προαύλιο, από μια εξωτερική πόρτα στο πλάι που ήταν ανοιχτή. Μετά κάποιοι μπήκαν μέσα στο κτίριο από μια πλαϊνή πόρτα, η αστυνομία άνοιξε την μπροστινή και έμεις ακολουθήσαμε από πίσω. Μπήκαμε μόνο για να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε…”.

Αμέσως μετά, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι: “Η αστυνομία είναι πολύ επιθετική εναντίον των σχολικών φυλάκων. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι κι εμείς ήμασταν φύλακες δημοσίων κτιρίων. Σε μια νύχτα η κυβέρνηση αποφάσισε να καρατομήσει τους σχολικούς φύλακες. Μια αδικία δεν διορθώνεται με άλλη αδικία. Ο δημόσιος τομέας έχει ανάγκες, όπως στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Να αξιολογηθούν όλοι σε νέες θέσεις και όποιος δεν κάνει τη δουλειά του να πάει σπίτι του”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθεροι οι σχολικοί φύλακες που συνελήφθησαν έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Θα δικαστούν σε 3 μήνες

Νέα ένταση με τους σχολικούς φύλακες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Οδηγίες προς δημοτικούς αστυνομικούς για τη διαθεσιμότητα – Οι παγίδες της εγκυκλίου – Μέχρι 13/12 οι αιτήσεις

Αλλαγές για τους δημοτικούς αστυνομικούς που απορροφούνται σε ΕΛΑΣ και σωφρονιστικά καταστήματα

Σχολικός φύλακας επιτέθηκε στον Μητσοτάκη έξω από το Υπ.Εσωτερικών – VIDEO

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε