Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταλαιπωρία για όσους θέλουν επιστροφή ΦΠΑ

Ταλαιπωρία για όσους θέλουν επιστροφή ΦΠΑ

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και το διαδικτύου το Ελληνικό Δημόσιο επιλέγει… τον Μεσαίωνα. Πως αλλιώς να σχολιάσει κάποιος την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για χειρόγραφη και όχι ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων για την επιστροφή ΦΠΑ.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη διευκρινίζεται ότι οι επιχειρήσεις που ζητούν επιστροφές ΦΠΑ θα πρέπει να υποβάλουν χειρόγραφα τις αιτήσεις για τις επιστροφές ΦΠΑ στις αρμόδιες ΔΟΥ κι όχι ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου.
Η … απάντηση στο γιατί είναι πως το σύστημα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί.

Οι επιχειρήσεις για να εισπράξουν τις επιστροφές ΦΠΑ που δικαιούνται, θα πρέπει να υποβάλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ ειδικά έντυπα αιτήσεων συνοδευόμενα μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για αιτήσεις επιστροφών για τις οποίες δεν απαιτείται έλεγχος θα εκδίδονται Ατομικά Φύλλα Έκπτωσης (ΑΦΕΚ) εντός 15 ημερών.

Για τις περιπτώσεις που απαιτείται έλεγχος, αυτός θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός 2 μηνών, ενώ το ΑΦΕΚ θα πρέπει να εκδίδεται εντός 30 ημερών από την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε