Σάββατο, 1 Ιουν.
25oC Αθήνα

Τι είδε ο τουρίστας στην παραλιακή, Κυριακή μεσημέρι – Αναμονή έως και 2 ώρες για μια ξαπλώστρα στις οργανωμένες παραλίες Βούλας και Βουλιαγμένης

Τι είδε ο τουρίστας στην παραλιακή, Κυριακή μεσημέρι – Αναμονή έως και 2 ώρες για μια ξαπλώστρα στις οργανωμένες παραλίες Βούλας και Βουλιαγμένης

Μποτιλιάρισμα στην Ποσειδώνος, 45 λεπτά χρειάστηκαν για να γίνει η διαδρομή Πειραιάς – Άλιμος
– Δεν έπεφτε καρφίτσα στις παραλίες
– Θέση ούτε για δείγμα δεν είχαν τα πάρκινγκ που διαθέτουν οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής
– Την ίδια ώρα, ο καιρός στα βόρειοανατολικά προάστια θυμίζει… φθινόπωρο!
– Έρχεται μίνι “καύσωνας” από βδομάδα, με θερμοκρασίες μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου!

Λίγο η “κατάρα” όσων δουλεύουν, λίγο που μια Κυριακή έχουμε όλοι για ένα μπάνιο στη θάλασσα, δεν ήθελε και πολύ να γίνει η παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου, ένα απέραντο… πάρκινγκ.

Την ώρα που στα νότια προάστια οι παραλίες… αναστέναζαν, στα βορειοανατολικά έβρεχε!

Με τη θερμοκρασία στους 30+ βαθμούς από τις 12:00 το μεσημέρι, ποιος… τρελός θα καθόταν σπίτι του. Ελάχιστοι, αν όχι κανείς. Αλλά κάθε απόφαση έχει τις συνέπειές της. Όπως το να ξεκινήσεις Κυριακή μεσημέρι, μήνα Ιούνιο, να πας στη θάλασσα και για να φτάσεις να πρέπει να περάσεις από την παραλιακή.

Χαμός! Αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο, ακινητοποιημένα. Ιδρώτας, νεύρα, κι όταν φτάσεις στην παραλία να μην υπάρχει εκατοστό για πάρκινγκ.



Η απόσταση Πειραιάς – Άλιμος έγινε σε 45 λεπτά. Κίνηση είχε και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία ήταν γεμάτα. Όπως μπορούσε ο καθένας για τα μπάνια του λαού!

Στις οργανωμένες παραλίες που διαθέτουν πάρκινγκ δεν υπήρχε θέση ούτε για δείγμα ενώ για όσους δεν πρόλαβαν να βρουν ξαπλώστρα ή μια ελεύθερη “γωνιά” στις παραλίες χωρίς είσοδο, η μόνη λύση ήταν οι παρακείμενες ταβέρνες όπου κάποιοι κάθονταν για μεζεδάκι και το συνδύαζαν με μια βουτιά στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την τροχαία αυξημένη κίνηση είχε και η λεωφόρος Μαραθώνος που οδηγεί στις οργανωμένες παραλίες του σχοινιά και του Μαραθώνα.

Νεύρα είπατε; Όχι περισσότερα απ’ άλλους που δουλεύουν. Νεύρα που εξαφανίζονται μόλις βρεθεί η θέση για παρκάρισμα και απλώσεις την πετσέτα στην παραλία!


Εκεί, άλλος έπαιζε ρακέτες, άλλοι είχαν στρώσει κάτω και έτρωγαν μεσημεριανό από τα ταπεράκια που έφεραν από το σπίτι. Εικόνα που ξυπνάει παιδικές μνήμες. Τα παιδιά, φυσικά, δεν ήθελαν να βγουν από τη θάλασσα. Και γιατί να θέλουν άλλωστε;

Στις οργανωμένες παραλίες της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα ενώ για μια ώρα περίπου οι υπεύθυνοι ενημέρωναν τους πολίτες που θα χρειαστεί να περιμένουν έως και δυο ώρες για να βρεθεί μια ξαπλώστρα ελεύθερη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώτος “καύσωνας”- Βροχές και 37 βαθμοί μέσα στην εβδομάδα

Ο οργισμένος διάλογος Σαμαρά – Άδωνι μετά τον ανασχηματισμό

Εθνική: Απειλούν με μηνύσεις οι διεθνείς (ΦΩΤΟ)

Στο Νοσοκομείο της Σύρου, ο γιος του Εμίρ Κουστουρίτσα

Ο σεισμός της Κεφαλονιάς “γέννησε” νέες παραλίες (ΦΩΤΟ)

Που είναι αυτές οι εξωτικές παραλίες; – ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε