Κυριακή, 16 Ιουν.
26oC Αθήνα

Βλέπουν φως στη Σαντορίνη αλλά…

Βλέπουν φως στη Σαντορίνη αλλά…

Εκτός σοβαρού απροόπτου… φως στη Σαντορίνη, με πιθανές μικρές ωστόσο διακοπές σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Αρκετά 24ωρα μετά τη φωτιά στον υποσταθμό, που βύθισε στο σκοτάδι το νησί της Σαντορίνης εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, η βλάβη φαίνεται να αποκαθίσταται αν και από την ανακοίνωση της ΔΕΗ προκύπτει πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για νέα… προβλήματα.

Η χθεσινή νύχτα, από τις 23:30 και μετά κύλησε χωρίς περικοπές στην τροφοδότηση ηλεκτρικού ρεύματος προς τους καταναλωτές.

Αυτή την ώρα το παραγωγικό δυναμικό του σταθμού της Σαντορίνης ξεπερνά τα 28 μεγαβάτ τα οποία, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που περιορίζουν την κατανάλωση ρεύματος από τα κλιματιστικά, επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης.

Στο μεταξύ, νωρίς σήμερα το πρωί έφθασαν στο λιμάνι του νησιού γεννήτριες ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρόδο οι οποίες μεταφέρονται στον Σταθμό, ενώ προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 2 MW εντός της ημέρας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ:

“Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ενημερώνει ότι, λόγω βελτίωσης της παραγωγικής ισχύος του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ, με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου, διαφαίνεται ότι δεν θα απαιτηθεί εκ περιτροπής διακοπή ηλεκτροδότησης στα νησιά Θήρα και Θηρασία, σήμερα 17/08/2013.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενδέχεται να προβούν σε έκτακτες περικοπές ηλεκτροδότησης μικρών τμημάτων γραμμών, για περιορισμένη χρονική διάρκεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια του Δικτύου.

Παρακαλούμε και πάλι θερμά για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος.

Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών”.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Μανιάτης: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αποκατάστασης της βλάβης στη Σαντορίνη

Μιχελάκης: “Το ατύχημα στη Σαντορίνη ήταν πρωτοφανές” – Δείτε εικόνες από τον καμμένο υποσταθμό!

Σαντορίνη: Μέχρι το απόγευμα θα έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες του νησιού για ρεύμα λέει η ΔΕΗ – ΒΙΝΤΕΟ

Μπλακ αουτ το… ανάγνωσμα στη Σαντορίνη – Οργισμένοι οι κάτοικοι, ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

Επιπλέον 5 μεγαβάτ διαθέσιμα για την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε