Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Μιχελάκης: “Το ατύχημα στη Σαντορίνη ήταν πρωτοφανές” – Δείτε εικόνες από τον καμμένο υποσταθμό!

Από τη σύσκεψη που έγινε σήμερα για το θέμα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από τη σύσκεψη που έγινε σήμερα για το θέμα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη πήγαν το πρωί στην Σαντορίνη – μετά από σχετική εντολή του Πρωθυπουργού – και συμμετείχαν σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Θήρας και στην οποία πήραν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρ. Ζερβός ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Π. Λειβαδάς, ο Δήμαρχος Θήρας Αν. Ζώρζος και εκπρόσωποι των φορέων του νησιού.

Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, είπε μεταξύ άλλων ότι
“το ατύχημα το οποίο συνέβη ήταν πρωτοφανές και όπως μου είπαν οι τεχνικοί της ΔΕΗ, όμοιο του δεν έχει υπάρξει στην χώρα. Η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη καθώς ήταν ουσιαστικά μία βλάβη στην ‘καρδιά’ του εργοστασίου το οποίο και τέθηκε για λίγες ώρες εκτός λειτουργίας. Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, τις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ και την σημαντική συνεισφορά όλων των φορέων του νησιού, το αργότερο μέχρι αύριο, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής η ηλεκτροδότηση κάλυπτε το 75% νησιού”…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Ο ίδιος είπε ότι η αντίδραση της ΔΕΗ αλλά και της κυβέρνησης ήταν άμεση.
“Ήρθαμε σήμερα στο νησί για να τονίσουμε την ευαισθησία όλων μας απέναντι στους πρωταγωνιστές της ανάκαμψης που είναι ο τουρισμός και τα νησιά μας και οι απίστευτες ομορφιές τους, όπως της Σαντορίνης. Και η παρουσία μας έχει να κάνει και με την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων που δεν πρέπει να επαναληφθούν όχι μονό στην Σαντορίνη αλλά και σε άλλα νησιά” κατέληξε…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θα κάνουν καμπάνια για τη Σαντορίνη στο διαδίκτυο

Την άμεση καμπάνια προβολής της Σαντορίνης, από τον ΕΟΤ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε ο ΕΟΤ να διαμορφώσει άμεσα καμπάνια προβολής τής Σαντορίνης στα social media, και να σχεδιάσει την αναβαθμισμένη παρουσία του νησιού στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου (WTM) τον προσεχή Νοέμβριο.

Εργάτες δουλεύουν για να δει ξανά φως το νησί - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, στις δηλώσεις της είπε μεταξύ άλλων ότι οι κρίσεις θα πρέπει να μας κάνουν σοφότερους, υπό την προϋπόθεση ότι θα τις χειριστούμε με ωριμότητα και ψυχραιμία.

Για τα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό, η ίδια είπε μεταξύ άλλων ότι:
– Οι επισκέπτες του νησιού ενημερώνονταν διαρκώς για τις εξελίξεις και αυτό ήταν σημαντικό ώστε να μην δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας.
– Οι αποχωρήσεις τουριστών ήταν ελάχιστες και οι ακυρώσεις μεμονωμένες.
– Το αεροδρόμιο λειτούργησε κανονικά χωρίς καμία ακύρωση πτήσεων.
– Εμφανίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν πολλά μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στα ξενοδοχεία του νησιού, τα οποία σταδιακά περιορίζονται.
– Η δημοσιότητα στα ξένα μέσα κινήθηκε σε ανεκτά επίπεδα και θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα για τουριστικούς δημοσιογράφους του εξωτερικού.

“Ούτε λέξη για τη ριζική αντιμετώπιση του θέματος”

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν για την κατάσταση στη Σαντορίνη, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ν. Συρμαλένιος, έκανε την εξής δήλωση:

Το κλιμάκιο των υπουργών Εσωτερικών και Τουρισμού, μετά τη σύσκεψη με τις τοπικές αρχές της Σαντορίνης, προσπάθησε για άλλη μια φορά να διασκεδάσει την πραγματικότητα και τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί στο νησί και στον τουρισμό από την παρατεινόμενη, μετά από τέσσερις ολόκληρες μέρες, αβεβαιότητα στην ομαλή ροή της ηλεκτροδότησης, αφού το μόνο που μπόρεσαν να υποσχεθούν είναι η αναβάθμιση της τουριστικής προβολής του νησιού στα social media και στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου, καθώς και ευχολόγια, παρουσία και του Διοικητή της ΔΕΗ, για γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ούτε λέξη για τη ριζική αντιμετώπιση του θέματος, ούτε λέξη για τις ευθύνες της ΔΕΗ σε σχέση με τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για την κατάσταση του σταθμού παραγωγής και, φυσικά, καμιά αναφορά στη διάλυση στην οποία οδηγούν τη ΔΕΗ, με την πολιτική της τριχοτόμησής της, της ανάθεσης εργασιών στους εργολάβους, την έλλειψη προσωπικού, την μεγάλη καθυστέρηση διασύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα, τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησής της. Και βέβαια, ούτε μια λέξη για το αναπτυξιακό μοντέλο που οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων δεκαετιών προώθησαν, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όρους και όρια, το οποίο, τελικά, οδήγησε έναν από τους πρώτους παγκόσμιους προορισμούς σε ευτελισμό, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Αυτή την δύσκολη ώρα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να απευθύνουμε τα εύσημα στη δημοτική αρχή και σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, σε όλους τους εργαζόμενους των υπηρεσιών, αλλά και στους εθελοντές πολίτες της Σαντορίνης που με αυταπάρνηση έδωσαν και δίνουν τον αγώνα για την αποκατάσταση της ομαλότητας

Διαβάστε ακόμα:

Σαντορίνη: Μέχρι το απόγευμα θα έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες του νησιού για ρεύμα λέει η ΔΕΗ – ΒΙΝΤΕΟ

Μπλακ αουτ το… ανάγνωσμα στη Σαντορίνη – Οργισμένοι οι κάτοικοι, ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

Επιπλέον 5 μεγαβάτ διαθέσιμα για την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης

Το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος στη Σαντορίνη

Επιστρέφει σταδιακά το ρεύμα στη Σαντορίνη

Σαντορίνη: Ρεύμα σε όλο το νησί από το βράδυ – Πρόγραμμα διακοπών ρεύματος εξέδωσε η ΔΕΗ

Στα νοσοκομεία της Κρήτης οι νεφροπαθείς της Σαντορίνης λόγω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης

Σαντορίνη: Γιγαντιαία επιχείρηση για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση! Ειδικοί γερανοί μεταφέρουν γεννήτριες 500 τόνων!

“Δείπνο με κεριά και ζεστή μπύρα” – Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του μπλακ άουτ στη Σαντορίνη

Αγώνας δρόμου για να… δει φως ξανά η Σαντορίνη – Τι είπε στο NewsIt ο δήμαρχος του νησιού

Αυτό θα πει success story! Η Σαντορίνη στο σκοτάδι, με… κεριά κράτησαν ανοιχτά τα μαγαζιά! Φτάνουν γεννήτριες από Αθήνα, Ρόδο, Κρήτη, Πάρο

Χωρίς ρεύμα από το πρωί η Σαντορίνη – Το ΠΝ σπεύδει να σώσει το νησί παραμονές Δεκαπενταύγουστου – Τι λέει στο NewsIT ο Δήμαρχος Θήρας

Χωρίς ρεύμα από το πρωί η Σαντορίνη στην καρδιά της τουριστικής περιόδου! Ανάστατο το νησί παραμονές Δεκαπενταύγουστου

Σαντορίνη: Έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ – Χωρίς ρεύμα το νησί

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε