Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Voucher 200 ευρώ κι έφυγες για Γερμανό για tablet και laptop

Voucher 200 ευρώ κι έφυγες για Γερμανό για tablet και laptop

Ο κορονοϊός ήρθε να δημιουργήσει νέες συνθήκες στην καθημερινότητά μας. Μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα έπρεπε  όλοι μας να προσαρμοστούμε και να «αγκαλιάσουμε» την εξέλιξη της τεχνολογίας. Να τη βάλουμε ακόμη περισσότερο στη ζωή μας.

Ένας από τους τομείς που άλλαξαν, που πλέον δουλεύουν σε άλλους ρυθμούς, με άλλους τρόπους είναι η παιδεία. Η τηλεκπαίδευση είναι μια από τις… λέξεις που μάθαμε πια πολύ καλά. Που έγινε μέρος της καθημερινότητας των παιδιών, μικρών και μεγάλων. Είτε μιλάμε για παιδάκια του νηπιαγωγείου, είτε για φοιτητές.

Όλες αυτές οι εξελίξεις, θετικές ως προς την ώθηση που δίνεται για να εκμεταλλευθούμε την τεχνολογία για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, προϋποθέτουν κάτι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό: «υποδομές». Για να λειτουργήσει καλά η τηλεκπαίδευση, δεν αρκεί (μόνο) το καλό και γρήγορο internet. Για να μπορεί το internet να είναι αυτό που πρέπει, χρειάζεται και ένα καλό «μηχάνημα» κατά το κοινώς λεγόμενο. Κι εδώ μπαίνουν κι άλλες λέξεις που μάθαμε τους τελευταίους μήνες: voucher και ψηφιακή μέριμνα.

Όπου Ψηφιακή Μέριμνα το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά laptop ή tablet και όπου voucher το ποσό των 200 ευρώ με το οποίο επιδοτείται κάθε δικαιούχος. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί πως κάποιος μπορεί να αγοράσει tablet ή laptop ακόμη και… χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη. Αρκεί βέβαια να ξέρει που να απευθυνθεί. Πού είναι αυτό; Στον ΓΕΡΜΑΝΟ βέβαια…

Το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα δίνει μια «χρυσή» ευκαιρία είτε να ανανεωθεί ο… «στόλος» των υπολογιστών σε κάθε σπίτι είτε όπου δεν υπάρχουν (πόσες φορές δεν είδαμε ένα παιδί να κάνει μάθημα μέσω… κινητού), να αγοραστούν χωρίς μεγάλο κόστος. Και ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ένα laptop ή ένα tablet δεν είναι απαραίτητα σε ένα σπίτι; Το tablet και το laptop είναι, πια, από τα πιο σημαντικά εργαλεία για να διευκολυνθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τώρα είναι η ώρα για να αδράξετε την ευκαιρία!

Let’s talk simple

Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε. Η Ψηφιακή Μέριμνα δεν ήρθε για να σας ταλαιπωρήσει. Η διαδικασία για να πάρει κανείς το voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet ή laptop είναι πολύ εύκολη.

Κατ’ αρχάς, δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€, για κάθε εξαρτώμενο παιδί ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Και όλα αυτά ισχύουν σωρευτικά ανά παιδί και μέχρι τα τρία παιδιά συνολικά. Σκοπός του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι να στηρίξει 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά. Για να δείτε αν είστε δικαιούχος του voucher 200€, μπορείτε με ένα κλικ να μπείτε στο www.digital-access.gov.gr. Από την ενότητα «Δικαιούχοι», μπαίνετε στην ειδική πλατφόρμα και με τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet, μαθαίνετε αν δικαιούστε ή όχι την επιταγή.

Tip: Εάν μία οικογένεια πληροί τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος, τότε κάθε μαθητής / φοιτητής / σπουδαστής της οικογένειας, μπορεί να πάρει μία επιταγή (voucher) αξίας 200€. Η επιταγή μπορεί να εξαργυρωθεί σε Tablet ή Laptop και μπορεί να καλύψει έως το 100% της αξίας της κάθε συσκευής. Περιορισμός δεν υπάρχει, αφού αν κάποιος θέλει να αγοράσει συσκευή που κοστίζει περισσότερα από 200 ευρώ, τότε θα καλύψει τη διαφορά.

Στην περίπτωση οικογενειών με περισσότερα από ένα ωφελούμενα παιδιά, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερες από μία επιταγές (vouchers) για την αγορά μίας συσκευής, με ανώτατο όριο επιταγών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τις τρεις (600€). Επίσης, για κάθε επιταγή, οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται μία και μόνο υπολογιστική συσκευή (π.χ. δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία επιταγή για την αγορά δύο tablets).

Τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέρινα», φέρνοντας την τεχνολογία ακόμα πιο κοντά στους μαθητές και τους φοιτητές και συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή στο germanos.gr ή ακόμα και τηλεφωνικά στο 210 800 6000, οι δικαιούχοι μπορούν -μέχρι και τις 30 Ιουλίου- να εξαργυρώσουν το voucher των 200€ και να εκμεταλλευθούν τις μοναδικές προσφορές για την αγορά tablet ή laptop! Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι που αποκτούν το tablet ή το laptop τους στον ΓΕΡΜΑΝΟ επωφελούνται με δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο. Επιπλέον, για όσους επιθυμούν να έχουν Wi-Fi πάντα μαζί τους, διατίθεται σε προσφορά το COSMOTE 4G Pocket Wi-Fi, από 99€ στα 79€, έως τις 30 Ιουλίου 2021, με 50GB για 6 μήνες και με δυνατότητα σύνδεσης στο internet έως και 16 συσκευές ταυτόχρονα.

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς διαπιστώσαμε ότι στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρείτε σε προσιτές τιμές μια μεγάλη γκάμα από Tablets και Laptops τελευταίας τεχνολογίας, που μπορείτε να τα συνδυάσετε με αξεσουάρ (θήκες, ακουστικά, powerbanks, φορτιστές, βάσεις στήριξης) και Περιφερειακά (εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, ποντίκια, πληκτρολόγια, web cameras, ηχεία κ.ά.). Τη συσκευή θα την παραλάβετε είτε δωρεάν στο χώρο σας, είτε απευθείας από το κατάστημα.

Ενδεικτικά, στα tablets μπορείτε να επιλέξετε τρία μοντέλα των 10” που είναι δωρεάν με τη χρήση του voucher από τις LENOVO και HUAWEI. Με 2 ή 4GB RAM, 32 ή 64GB αποθηκευτικού χώρου, 4πύρηνο ή 8πύρηνο επεξεργαστή. Όλα διατίθενται με λογισμικό για προστασία από ιούς (το ZoneAlarm antivirus) για ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αν πάλι χρειάζεστε laptop, μπορείτε να βρείτε κορυφαία brands όπως HP, LENONO & DELL, με οθόνη 14” ή 15,6”, με επεξεργαστή AMD ή Intel για ισχυρές επιδόσεις και γρήγορες ταχύτητες, με Windows 10, με σκληρό δίσκο SSD και μεγάλη μνήμη RAM, που μπορούν να καλύψουν άνετα τις καθημερινές σας ανάγκες, αλλά και με 2ετή άδεια χρήσης του ZoneAlarm Antivirus. Και μην ξεχνάτε να είναι ελαφριά και να έχουν ενσωματωμένη web camera για να μπορείτε να παρακολουθείτε online τα μαθήματα.

Εκτός από την πανελλαδική κάλυψη, τις προσιτές τιμές, την ποικιλία των συσκευών για να διαλέξετε την καλύτερη και αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας, στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρείτε και κάτι ακόμα: τον Tech Expert, τον εξειδικευμένο σύμβουλο που θα σας λύσει κάθε απορία και θα σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη και πιο συμφέρουσα επιλογή. Με απλά λόγια, είναι ο άνθρωπός σας σε θέματα τεχνολογίας!

Αν, λοιπόν, είστε μαθητής ή φοιτητής και δικαιούστε το voucher των 200€, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ αποτελεί την ιδανική επιλογή. Καλές αγορές!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις