Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Wolt, με σύμμαχο την τεχνολογική υπεροχή

Wolt, με σύμμαχο την τεχνολογική υπεροχή

Η εφαρμογή που σου φέρνει στην πόρτα σου ό,τι σου φέρνει χαρά!

Η δημοφιλής εφαρμογή Wolt μετρά κάτι παραπάνω από δυο χρόνια, από την ημέρα που πραγματοποίησε την πρώτη της παράδοση στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κάνει άλματα, ολοκληρώνοντας την κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2020, ενώ από τις αρχές του 2021 η Wolt επέκτεινε την παρουσία της σε Λάρισα, Πάτρα, Βόλο και Ηράκλειο.

Αγαπημένοι χώροι εστίασης (εστιατόρια, καφέ, μπαρ), ζαχαροπλαστεία, κάβες, ανθοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τα καταστήματα Μουστάκας, καταστήματα με οπτικά είδη, το Wolt Market, βιβλιοπωλεία και άλλες πολλές επιχειρήσεις λιανικής συμπληρώσουν την ποιοτική γκάμα επιλογών της Wolt. Το εύχρηστο μενού της εφαρμογής συνοδεύεται από φωτογραφίες, ώστε η επιλογή να γίνεται ακόμη πιο εύκολη.

Επιπλέον, στην εφαρμογή εντάσσονται καθημερινά επιχειρήσεις απ’ όλο το φάσμα του λιανεμπορίου δίνοντας ακόμα περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές να παραγγείλουν ό,τι χρειάζονται και να το παραλάβουν μέσα σε λίγα λεπτά. Η Wolt σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις περισσότερες στιγμές με τους αγαπημένους σου, αναλαμβάνοντας όλα τα υπόλοιπα. 

Μια δυναμική εταιρία τεχνολογίας

«Καρδιά» της Wolt είναι η τεχνολογική υπεροχή της εφαρμογής της που επεξεργάζεται και δρομολογεί περισσότερες από 50 εκατ. διαδρομές κάθε μέρα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, συνδυάζοντας χιλιάδες παραμέτρους όπως την τοποθεσία του καταστήματος, τη θέση του συνεργάτη-διανομέα, την απόσταση του πελάτη, την κίνηση και πολλά ακόμα, για να βρει την καλύτερη λύση που θα φέρει την παραγγελία στη πόρτα του πελάτη μέσα σε 30 λεπτά.

Η αποτελεσματικότητα της δρομολόγησης σε συνδυασμό με τις καινοτόμες λειτουργίες και το UX της εφαρμογής, με χαρακτηριστικότερη το live-tracking της παραγγελίας, κάνουν τη Wolt να ξεχωρίζει και για αυτό είναι η εφαρμογή που προτιμούν ακόμη και οι πιο απαιτητικοί πελάτες.

Συνεχής ανάπτυξη στην Ελλάδα

Παρόλο που πρόκειται για μια σχετικά νέα εταιρία στην Ελλάδα -έχει συμπληρώσει μόλις 2,5 χρόνια λειτουργίας-, η Wolt έχει κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς επιτυγχάνοντας ιδαίτερα υψηλή ανάπτυξη μέσα σε αυτό το διάστημα. Ξεκίνησε αρχικά με την παρουσία σε ένα μέρος της Αθήνας αλλά πολύ σύντομα κάλυψε όλη την πρωτεύουσα, τη Θεσσαλονίκη και φέτος έχει επεκταθεί ήδη σε 3 πόλεις (Λάρισα, Πάτρα, Βόλο) καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος του αστικού ιστού της χώρας. Η ανάπτυξη όμως δεν σταματάει εδώ καθώς διευρύνεται συνεχώς ο κατάλογος των καταστημάτων τόσο στον τομέα του φαγητού όσο και με την είσοδο νέων κατηγοριών λιανικής διαμορφώνοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εμπειρία για το χρήστη. Ενδεικτικά του ρυθμού ανάπτυξης είναι και τα αποτελέσματα του τζίρου της εταιρίας που από 500χιλ ευρώ το 2019, αυξήθηκε κατά 14 φορές αγγίζοντας τα 7 εκατ. το 2020 ενώ αυξητικά αναμένεται να κλείσει και το 2021.

Μέρος ενός πανευρωπαϊκού success story

Με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές startup και την επενδυτική στήριξη σημαντικών funds όπως ICONIQ Capital, Goldman Sachs Growth Capital, 83North κ.ά., η Wolt εξελίχθηκε γρήγορα από μια startup στο Ελσίνκι, σε ένα ευρωπαϊκό unicorn με παρουσία πλέον σε 23 χώρες και 177 πόλεις με 3.000 εργαζόμενους και περισσότερα από 35.000 καταστήματα-πελάτες. Η αγορά της Ελλάδας αποτελεί μια από τις αγορές στην οποία η Wolt πιστεύει πολύ, καθώς υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης τόσο της εσωτερικής αγοράς όσο και των αγορών της ευρύτερης περιοχής. Ήδη η Wolt Ελλάδας είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της υπηρεσίας στην Κύπρο και τη Μάλτα, αλλά το όραμα είναι η ελληνική θυγατρική να αποτελέσει το hub για την ανάπτυξη και σε άλλες χώρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις