Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Χρεοκοπεί η Εκκλησία της Ελλάδας;

Χρεοκοπεί η Εκκλησία της Ελλάδας;

Ενα βήμα πριν τη χρεοκοπία βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Κινδυνεύουν τα συσσίτια από τα οποία τρέφονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Τι λέει στο Νewsit o Διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας.

Το θέμα των άδειων ταμείων της Εκκλησίας αποκάλυψε ο ίδιος Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης TV100.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Αρχιεπίσκοπος “όσα ακούγονται για ιεράρχες που κολυμπάνε μέσα στα χρήματα είναι παραμύθια. Εχουμε τέτοιο πρόβλημα που εάν δεν εξασφαλίσουμε χρήματα σύντομα,  μετά από δύο μήνες 300 υπάλληλοι της εκκλησίας θα μείνουν απλήρωτοι και θα πρέπει να απολυθούν.

Από που θα βρούμε χρήματα όταν τα ακίνητα της Εκκλησίας είναι ξενοίκιαστα, όταν τα μισθώματα είναι απλήρωτα, για ποια μερίσματα στις τράπεζες μιλάμε όταν μας πήραν τις μετοχές και εξαφάνισαν την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας;”.

“ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ”

Οπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας, Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Αβραμιώτης “ο κόσμος νομίζει ότι έχουμε το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ και κάθε πρωί κάνουμε βουτιές σε χρυσές λίρες. Δεν είναι έτσι. Να σας πω το πολύ απλό, ότι τα τελευταία 3 χρόνια είμαστε συνεχώς μέσα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, που σημαίνει πως και ότι αποθέματα είχαν μείνει σχεδόν τελειώνουν. Οταν τελείωσουν τα αποθέματα δε θα έχουμε να πληρώσουμε τους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους”.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

“Εαν δεν βρεθούν πόροι” λέει ο θεοφιλέστατος “είναι φυσικό να υπάρξουν προβλήματα στα συσσίτια. Εμείς χρηματοδοτούμε και την Αρχιεπισκοπή και Μητροπόλεις για το φιλανθρωπικό τους έργο. Επι του παρόντος τα φέρνουμε ίσα βάρκα ίσα πανιά. Ελπίζουμε ο Θεός να δώσει να βοηθηθούμε, κάνουμε κάποιες προσπάθειες μέσω αξιοποιήσεων μέσα σε αυτη την κρίση που υπάρχει και θέλουμε να ελπίζουμε οτι θα τα καταφέρουμε να κρατηθούμε”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Οικονομικός Διευθυντής της Εκκλησίας της Ελλάδας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ταμείο της Εκκλησίας είναι μείον

Ιερώνυμος: “Μοναδικό φάρμακο η συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας”

Ιερώνυμος από την Έδεσσα: “Μέσα από την κρίση να κάνουμε μία νέα αρχή”

Θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας και μισθών των ιερέων βάζει η ΔΗΜΑΡ

Χείμαρρος ο Ιερώνυμος – “Ας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και μετά κάνουμε λογαριασμούς τι χρωστάμε”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε