Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Α.Λοβέρδος: “20% η ανεργία” -“βόμβα¨το ασφαλιστικό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δήλωση που σόκαρε την επιτροπή της Βουλής έκανε ο υπουργός Εργασίας Αν.Λοβέρδος…

 

“Η ανεργία το τελευταίο δίμηνο φτάνει στο 18% έως 20%.”
 
Αυτή την εκτίμηση έκανε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος που μίλησε για πρωτοφανείς ρυθμούς αύξησης της ανεργίας στη χώρα μας. Μάλιστα είπε πως πρόκειται για φαινόμενο «μαζικής ανεργίας».
 
Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως  «έως τις 30 Νοεμβρίου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 750.000 και η κατάσταση είναι τραγική» 

Παράλληλα ο Υπουργός χαρακτήρισε “βόμβα” το ασφαλιστικό προειδοποιόντας ότι αν δεν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί θα υπάρξει αδυναμία να πληρωθούν οι συντάξεις:
«Η βόμβα του ασφαλιστικού εξερράγη στα δικά μας χέρια και οι διαστάσεις που θα λάβουν οι επιπτώσεις θα αφορούν το 2010, 2011 και 2012, όπου αμφισβητούμε την δυνατότητα του κράτους να παράσχει τις συντάξεις, αν δεν γίνει κάτι σήμερα».

” Έτη καταστροφής” χαρακτήρισε το 2015 και το 2016 ο κ. Λοβέρδος καθώς τότε αναμένεται μαζική συνταξιοδότηση της λεγόμενης “γεννιάς της μεταπολίτευσης” 

 
Ο κ. Λοβέρδος επέρριψε ευθύνες διαχρονικά στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για την κατάσταση του ασφαλιστικού… «Οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είναι πολλές και οι αποτυχημένες προσπάθειες αφορούν και την κυβέρνηση Σημίτη της οποίας ήμουν μέλος και έχω και εγώ ευθύνη και στις κυβερνήσεις Καραμανλή» είπε χαρακτηριστικά.
 
Τη συναίνεση του στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, παρείχε ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης, βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος τονίζοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το κόμμα του θα έχει και επίσημα της προτάσεις για το Ασφαλιστικό. Θα είμαστε είπε δίπλα χωρίς λαϊκισμό σε κάθε τι θετικό και θα στηρίξουμε την κυβέρνηση. 

Την ίδια στιγμή ξεκίνησε “πόλεμος” δηλώσεων μεταξύ του ΚΚΕ και του υπουργού Εργασίας. Αρχικά σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών ότι επιχειρούν την ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος και της εργασιακής ασφάλισης. “Ο κ. Λοβέρδος χθες προέβη σε ένα βομβαρδισμό των εργαζομένων από αέρα, στεριά και θάλασσα και σ’ αυτόν τον βομβαρδισμό οι εργαζόμενοι πρέπει να κηρύξουν τον πόλεμο” είπε η κυρία Παπαρήγα.

Λίγο αργότερα ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε στην γενική γραμματέα του ΚΚΕ ότι “αδιάλλακτος είναι αυτός που δεν προσέρχεται στον κοινοβουλευτικό διάλογο και παρεμποδίζει το διάλογο που διεξάγεται στο κοινωνικό πεδίο”.

Ακολούθησε ανακοίνωση του ΚΚΕ που έκανε λόγο για “εκνευρισμό του υπουργού που οφείλεται στην ενόχλησή του γιατί το ΚΚΕ αποκαλύπτει στο λαό και αντιπαλεύει το ξεθεμελίωμα του κοινωνικού – ασφαλιστικού συστήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση με τις οδηγίες και τη βοήθεια του ΣΕΒ”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε