Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Άδεια Κουφοντίνα: Κάλεσμα Ρουβίκωνα για… θερμή υποδοχή – Η αντίδραση Μητσοτάκη

Άδεια Κουφοντίνα: Κάλεσμα Ρουβίκωνα για… θερμή υποδοχή – Η αντίδραση Μητσοτάκη

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα 48ωρη άδεια που δίνεται στον “πρωτοκλασάτο” στέλεχος και εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Με ανακοίνωσή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει ότι αυτό είναι κάτι το αδιανόητο.

Μάλιστα η άδεια Κουφοντίνα φαίνεται πως έγινε δεκτή με ευχαρίστηση από μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα, που καλεί σε… υποδοχή του όταν βγει από την φυλακή.

Μέλος της αναρχικής ομάδας έγραψε με ανάρτησή του στο Facebook «Αύριο το πρωί στις 9 υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή ΠΡΟΤΥΠΟ Δημήτρη Κουφοντίνα»

Μητσοτάκης: Αδιανόητες άδειες

«Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου επέτρεψε την αθρόα αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, και άλλαξε ταυτόχρονα τη διάταξη για τις άδειες προς όφελος ακόμη και των τρομοκρατών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δέσμευσή του: «Μια από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν. Η ανοχή απέναντί τους οφείλει και θα είναι μηδενική. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους λέμε ΩΣ ΕΔΩ»

48ωρη άδεια

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα πάρει την Παρασκευή (09.02.2018) τη δεύτερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού έχοντας συμπληρώσει το χρονικό όριο που απαιτείται ανάμεσα στις δύο άδειες.

Η άδεια θα είναι 48ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες ο “Λουκάς” της; 17 Νοέμβρη θα βγει από τον Κορυδαλλό στις 09:00 το πρωί.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε το δεύτερο αίτημά του στις 11 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση διμήνου από την πρώτη φορά που βρέθηκε εκτός φυλακών στις 9 Νοεμβρίου του 2017.

Η πρώτη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων αλλά και τις πρεσβείες χωρών,πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ της Τουρκίας.

Ο Δ. Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Με την ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών του επιβλήθηκαν οι όροι για διαμονή στο σπιτι στο Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί απο τον δημο τεως Βαρνάβα και η παρουσια του 2 φορές την ημέρα στο ΑΤ της περιοχής.

Με την πάροδο του χρόνου ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εφόσον τηρεί τους όρους, θα αρχίσει να λαμβάνει άδειες με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Η ανάρτηση – απάντηση του Κώστα Μπακογιάνη

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook όπου είναι εκείνος, η μητέρα του, Ντόρα Μπακογιάννη, ο αείμνηστος πατέρας του Παύλος Μπακογιάνης και η αδερφή του Αλεξία.

Και έγραψε: «Εμείς κρατάμε αυτό που μας άφησε. Και ναι, έχουμε κερδίσει».

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις