Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης για τη δολιοφθορά στον κλιματισμό του «Ευαγγελισμού»: Αν είναι εργαζόμενοι, θα απολυθούν αμέσως

«Ο χαλκός που αφαιρέθηκε δεν έχει μεγάλη αξία, άρα ο σκοπός δεν ήταν το κέρδος αλλά η πρόκληση προβλήματος στη λειτουργία του νοσοκομείου και στην εικόνα του ΕΣΥ»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για «σοβαρό περιστατικό δολιοφθοράς» στον «Ευαγγελισμό» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δήλωσή του αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εσωτερικής εμπλοκής.

Απαντώντας στα σενάρια που διακινούνται ότι ενδέχεται οι δράστες που αφαίρεσαν τα καλώδια και έθεσαν εκτός λειτουργίας τον κλιματισμό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» να είναι συνεργεία Ρομά που ενεπλάκησαν στα έργα ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κτίριο «Πατέρα» και συγκεκριμένα, Ρομά που επιστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν στην αποκομιδή των μπαζών, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως δεν είναι πολλές αυτές οι πιθανότητες.

Και εξήγησε: «Η περιοχή όπου έγινε η παρέμβαση ήταν περιορισμένης πρόσβασης και τα συνεργεία ελέγχονται. Ο χαλκός που αφαιρέθηκε δεν έχει μεγάλη αξία, άρα ο σκοπός δεν ήταν το κέρδος αλλά η πρόκληση προβλήματος στη λειτουργία του νοσοκομείου και στην εικόνα του ΕΣΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός επισήμανε πως η ενέργεια έγινε λίγο πριν τον καύσωνα και υπονόησε πρόθεση υπονόμευσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Ξέρω ότι δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την πρόοδο που κάνει το ΕΣΥ. Θέλω να ελπίζω ότι κανείς από αυτούς δεν εμπλέκεται. Αν αποδειχθεί ότι είναι εργαζόμενος στο ΕΣΥ, θα απολυθεί αμέσως», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται τόσο προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ όσο και ΕΔΕ από το ίδιο το νοσοκομείο, ενώ ανέφερε πως το κυρίαρχο σενάριο είναι η δολιοφθορά εκ των έσω.

Πηγή: iatropedia.gr
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού για Καραχάλιο μετά την μήνυση: «Γιατί δεν τον έχουν βρει;» – «Είμαι παντού, τι έχεις πάθει μαζί μου;» της απαντά
«Φαντασίωση είναι; Εμμονή είναι; Ψύχωση είναι; Έχεις αγώνα αύριο στη Θεσσαλονίκη. Τις μάζεψες τις υπογραφές ή ακόμη» της απάντησε ο Νίκος Καραχάλιος στο Χ
Μαρία Καρυστιανού / Νίκος Καραχάλιος
Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και αύξηση της θερμοκρασίας – Ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 25 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου
Καιρός
Οσμή αερίου στην Αττική: Οι πιθανές πηγές της μυστηριώδους μυρωδιάς – Τα μέχρι τώρα δεδομένα
«Πιθανές πηγές που πρέπει να διερευνηθούν είναι λιμενικές ή ναυτιλιακές δραστηριότητες, καύσιμα, λύματα, οργανική αποσύνθεση ή φυτοπλαγκτόν», αναφέρει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς
Αθήνα
45
Ο περήφανος χορός των Ποντίων υπό σφοδρή βροχή στο Σύνταγμα - Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία
Στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε η συγκινητική επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με Εύζωνους ντυμένους με τη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη
Εκδηλώσεις στο Σύνταγμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
5