Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης: Καμία περίπτωση γενικού lockdown – Ακραία φάση πληθωρισμού παγκοσμίως

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ζήτημα του πληθωρισμού αλλά και στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως παρατηρείται έκρηξη του πληθωρισμού στην ενέργεια παγκοσμίως, με την Ελλάδα να καθίσταται αδύνατο να εξαιρεθεί. Ωστόσο, τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται πάνω από το πρόβλημα και αν χρειαστεί να παρέμβει θα το πράξει.

Η πληθωριστική φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι ακραία υποστήριξε ο υπουργός, παράλληλα όμως παρέθεσε δύο θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία: Η Ελλάδα είναι η 3η χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα στην ΕΕ, ενώ κατέγραψε την 2η χαμηλότερη αύξηση στην ενέργεια.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα κρατάνε την οικονομία στις ράγες» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι αν εξαιρεθεί η ενέργεια, σε όλα τα άλλα αγαθά έχουν πέσει οι τιμές.

Σχετικά με τον περιορισμό του κορονοϊού, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως πλέον έχουμε να κάνουμε με την πανδημία των ανεμβολίαστων, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Έχει εκλείψει το εθνικό μας δικαίωμα να κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του».

Αναφερόμενος στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός ανέφερε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χαρίστηκε στην γερμανίδα καγκελάριο. «Είπε mea culpa στο μέτρο που μπορούσε, φάνηκε να αναγνωρίζει τα λάθη της» ανέφερε για την Άνγκελα Μέρκελ.

Τέλος, άσκησε κριτική στη Γερμανία με αφορμή τον εξοπλισμό της Τουρκίας: «Ήταν μια λάθος απόφαση, πρέπει η νέα κυβέρνηση της χώρας να την επανεξετάσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφανίστηκε ο ενοικιαστής της Σταυρούλας Λεβεντάκη - «Χτενίζουν» κάμερες για να εντοπίσουν τα τελευταία ίχνη της
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητά τον Σκοπιανό ενοικιαστή που ήταν ο τελευταίος που είδε την 45χρονη πριν την εξαφάνισή της από τον Βαρύπετρο Χανίων
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε
Νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης και το θρίλερ με την πυρίτιδα
Δεν υπήρχαν αποτυπώματα του στο φλόμπερ, δεν ανιχνεύθηκε αίμα στα ρούχα του Ιταλού, ενώ δεν υπάρχει dna της άτυχης γυναίκας στα νύχια του αλλά ούτε και γενετικό υλικό του φερόμενου δράστη στα νύχια της 54χρονης
Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης, το θρίλερ με την πυρίτιδα και τα νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία 9