Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με τα απογευματινά χειρουργεία θα μειωθούν τα φακελάκια»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με τα απογευματινά χειρουργεία θα μειωθούν τα φακελάκια»

Για τις αμοιβές των γιατρών με την λειτουργεία των απογευματινών χειρουργείων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας για την αμοιβή των γιατρών στα απογευματινά χειρουργεία με δαπάνη του ασθενή, όπως έχει αποφασιστεί να γίνει, ο  Άδωνις, Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι αυτό συμβαίνει και σήμερα με το «φακελάκι» που καταβάλλουν οι ασθενείς παράνομα στον γιατρό.

«Δυστυχώς συμβαίνει οι ασθενείς να δίνουν φακελάκι στον γιατρό. Αντί όμως να συμβαίνει αυτό παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά», δήλωσε στον Real FM και συμπλήρωσε πως όποιον γιατρό έχει πάρει φακελάκι τον έχει βγάλει από το σύστημα.

«Σήμερα, κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι;. Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ. Δυστυχώς όμως συμβαίνει. Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί δεν θα έχει νόημα ο γιατρός να παίρνει τα χρήματα μαύρα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί και να έχει ποινικές κυρώσεις, θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του. Αυτός που έχει αποφασίσει να πληρώσει τα λεφτά θα πληρώσει νόμιμα και θα τα βάλει στη φορολογική του δήλωση και ταυτόχρονα θα μειωθεί και η αναμονή των χειρουργείων και να μην πληρώνει τίποτα», ήταν τα λόγια του.

«Με τα απογευματινά χειρουργεία θα κερδίσουν και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, «που θα μπορούν να παίρνουν νόμιμα χρήματα το απόγευμα, να αυξάνουν το εισόδημά τους νόμιμα και να κερδίζει και το νοσοκομείο και ο ασθενής», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: Θα ωφεληθούν και οι «μη έχοντες»

Σε ερώτηση εάν το μέτρο το απογευματινών χειρουργείων διαχωρίζει τους ασθενείς σε έχοντες και μη έχοντες, με τους δεύτερους να μένουν διαρκώς σε ουρές αναμονής, ο υπουργός Υγείας έδωσε απάντησε πως θα ωφεληθούν και οι ασθενείς της πρωινής δωρεάν λίστας, καθώς θα αποσυμφορηθεί από τους «έχοντες» οι οποίοι θα εξυπηρετηθούν από την απογευματινή επί πληρωμή λειτουργία των χειρουργείων.

Σήμερα τα χειρουργεία λειτουργούν έως τις 3 το μεσημέρι και μετά είναι άδεια, πρόσθεσε. «Επιπλέον, σήμερα, έχουμε 90.000 εκκρεμή χειρουργεία και μερικά για πολλούς μήνες. Και ενώ έχουμε ζήτηση, έχουμε κλειστά χειρουργεία τη μισή μέρα».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια δήλωση είχε κάνει και η Μίνα Γκάγκα ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η οποία είχε δηλώσει ότι «ο περισσότερος κόσμος τον χειρουργό του θέλει να τον ανταμείψει, να του δώσει μια αμοιβή».

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις