Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αφελή «παραπονούμενε» και αρνητή των μέτρων του κορονοϊού μιλάς και εσύ!

Αφελή «παραπονούμενε» και αρνητή των μέτρων του κορονοϊού μιλάς και εσύ!

Η Πέτρα, απ΄ τα 26 της χρόνια, έμαθε πως για μια ζωή στα βήματά της δεν θα την ακολουθεί το ένα της πόδι που αντικαταστάθηκε από τη βάση του με τεχνητό μέλος.

Η μοιραία διάγνωση

Το πιο βασανιστικό κι επίπονο όμως ήταν άλλο, οι 6 μήνες που παρέμεινε εγκλωβισμένη και καθηλωμένη σ’ ένα κρεβάτι στον Άγιο Σάββα, μέχρι και τον ακρωτηριασμό. Είναι η Πέτρα Καλαμπόκα, η νεαρή και όμορφη φιλόλογος έκανε όνειρα κι όνειρα, αλλά όλα μπροστά της γκρεμίστηκαν ξαφνικά με μια ενόχληση στο περπάτημα αλλά και με τη μοιραία διάγνωση: οστεοσάρκωμα, επιθετική μορφή καρκίνου στο δεξί μηριαίο οστό, το οποίο και στην πορεία έσπασε.

Καθηλωμένη στον Άγιο Σάββα

Από τον Μάιο του 2016, πάλευε με αφόρητους σωματικούς πόνους, με χημειοθεραπείες και με την ιδέα πως δε θα έχει πόδι. Η Πέτρα είναι ήρεμος άνθρωπος και το αντιμετώπισε με κάποια σχετική ψυχραιμία. Ακόμη και όταν αναγκάστηκε να αποχωριστεί τα πλούσια μαλλιά της και να περιεργάζεται τις κοτσίδες στα χέρια της, ως άλλο ένα κομμάτι του εαυτού της.

Τότε που στο μυαλό της υπήρχαν πολλές εναλλαγές, τότε που η θετική ενέργεια έφευγε από άγριες και αλλόκοτες  σκέψεις, τότε που το δωμάτιο σκοτείνιαζε και έσβηνε η ελπίδα. Υποβλήθηκε σε εννιάωρο χειρουργείο και σήμερα κάνει το σταυρό της, που είναι πλέον υγιής και φυσικά χωρίς μεταστάσεις.

Στον 4ο όροφο του Αγίου Σάββα γνώρισε άλλους ασθενείς με τους δικούς τους καρκίνους, δέθηκε μαζί τους. Φίλοι ζωής για την ίδια που όμως κάποιοι έχασαν την τελική μάχη με τη νόσο.

Μη φωνάζετε για το lockdown

Η Πέτρα, πλέον στα 29 της χρόνια, κοιτάζει μόνο τη θετική πλευρά της ζωής, εθισμένη στην αγάπη και στην επικοινωνία. Δραστήρια στα social media, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι η ζωή είναι μια και ωραία, ενώ για το lockdown γράφει, διακριτικά πάντα πως:

«Οι ημέρες της καραντίνας με τον πρωτόγνωρό της χαρακτήρα, μέρες έντονου επαναπροσδιορισμού, συνάντησης με κομμάτια του εαυτού μας που είχαμε αφήσει στο περιθώριο κι ήρθε η στιγμή να αποκτήσουν χώρο και φωνή. Κι όσο κι αν μας φόβισε μια τέτοια συνθήκη, στην πραγματικότητα μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην ουσία μας».

Η νεαρή φιλόλογος, συμμετέχει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και μέσα από μικρά βίντεο που ανεβάζει στη σελίδα της στο Facebook, μιλά για το νοιάξιμο και το μαζί και τη δύναμη που μπορεί και κρύβει ο καθένας μέσα του. Μη σταματάς, φωνάζει η Πέτρα και τα μάτια της λάμπουν από πάθος για τη ζωή, κάνοντας κανό με τα δυο της χέρια ..!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις