Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αφγανός με κορονοϊό το έσκασε από το Ιπποκράτειο και περιφέρεται στην Αθήνα

Αφγανός με κορονοϊό το έσκασε από το Ιπποκράτειο και περιφέρεται στην Αθήνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ και την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Αναζητούν Αφγανό με κορονοϊό, οποίος το πρωί του Σαββάτου το “έσκασε” από την παθολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Ο νεαρός από το Αφγανιστάν συνοδευόμενος από έναν κατά πάσα πιθανότητα συμπατριώτη του, οποίος συστήθηκε στους γιατρούς ως αδελφός του ασθενή, εμφανίστηκε στο Ιπποκράτειο με έντονα συμπτώματα Covid 19.

Αμέσως οι γιατροί έκαναν το τεστ, με αποτέλεσμα να βγει θετικό και βέβαια άμεσα έκαναν τις ενέργειες για την εισαγωγή του νεαρού αλλοδαπού στην παθολογική κλινική, σε ειδικό θάλαμο για ασθενείς με κορονοϊό.

Η εισαγωγή του νεαρού αλλοδαπού έγινε την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου, όταν οι γιατροί επισκέφθηκαν τον θάλαμο για τις καθιερωμένες εξετάσεις στους ασθενείς, διαπίστωσαν με έκπληξη πως ο νεαρός έλειπε από το κρεβάτι του. Με έκπληξη ενημερώθηκαν από τους υπόλοιπους ασθενείς, πως ο αλλοδαπός άνοιξε το παράθυρο, πήδηξε από ύψος περίπου δυο μέτρων και εξαφανίστηκε.

Άμεσα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και η ΓΓΠΠ, προκειμένου αναζητηθεί ο ασθενής από το Αφγανιστάν, ενώ παράλληλα και έπειτα από αναδίφηση στους φακέλους αιτούντων άσυλο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για υπήκοο Σρι Λάνκα, όπως δήλωσε στο Νοσοκομείο ο ασθενείς αλλά για υπήκοο Αφγανιστάν οποίος μάλιστα πρόσφατα είχε υποβάλει την αίτηση για την χορήγηση ασύλου.

Οι έρευνες των Αστυνομικών εστιάζονται στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, καθώς διαπιστώθηκε πως την περασμένη Παρασκευή ο νεαρός μεταφέρθηκε από το φίλο του στο Νοσοκομείο από την συγκεκριμένη περιοχή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις