Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη

Τεχνόπολη

Από σήμερα διοργανώνεται αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη. Δείτε το πρόγραμμα.

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη, συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά, αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ. Από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου, το αφιέρωμα με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Φέτος, η κάθε μέρα θα είναι αφιερωμένη σε ταινίες που αντιπροσωπεύουν μία από τις τέσσερις θεματικές κατηγορίες ντοκιμαντέρ: ιστορικό/πολιτικό, κοινωνικό, εθνολογικό/περιβάλλον, μουσικό.

«Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη

Στόχος της διοργάνωσης και φέτος είναι να «αποκαλυφθεί» η εμπειρία κάθε συντελεστή-συνδημιουργού μίας ταινίας. Ακόμη, να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν τις διαφορετικές ειδικότητες στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ. Όπως δηλαδή τις ειδικές συνθήκες, τις προκλήσεις και τα «μυστικά» του κάθε επαγγέλματος.

Καθημερινά θα επιλέγεται μία ταινία από κάθε κατηγορία για ένα masterclass διάρκειας μίας ώρας. Προσκεκλημένοι σε κάθε masterclass θα είναι όλοι οι συντελεστές των επιλεγμένων ταινιών (σκηνοθέτης, παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας, ερευνητής, μοντέρ, μουσικός).

Πολλές από τις ταινίες προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ σημαντικός αριθμός αυτών απέσπασε βραβεία. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής κάθε ταινίας, θα ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Οι προβολές θα αρχίζουν στις 18.00 στο Αμφιθέατρο/ Αεριοφυλάκιο 1, της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα στη Τεχνόπολη.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Ώρες:18.00-23.00

Εισιτήρια: Ημερήσιο 5 ευρώ | Για 4 ημέρες 15 ευρώ

Ημερομηνία: Πεμ, 29/03/2018 – 18:00 – Κυρ, 01/04/2018 – 23:00

Τέσσερις ημέρες γεμάτες εικόνες αληθινής ζωής…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις