Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Άφησαν στην τύχη της Σαλαμίνα! Ρίχνουν το βάρος στις απέναντι παραλίες

Σαλαμίνα

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού νιώθουν οι κάτοικοι στη Σαλαμίνα καθώς τόσο τα φώτα της δημοσιότητας, όσο (κυρίως) οι ενέργειες απορρύπανσης από το υπουργείο φαίνεται ότι στρέφονται… απέναντι.

Είναι ενδεικτικά τα όσα αναφέρει η Greenpeace η οποία σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν συμμετέχει στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η οργάνωση η εικόνα στη Σαλαμίνα είναι αποκαρδιωτική.

Μάλιστα η Greenpeace λέει ότι τα μέσα απορρύπανσης είναι ανεπαρκή στην περιοχή.

Σαλαμίνα

Αν η ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχει κινήσει θεούς και δαίμονες για την καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας, σίγουρα δεν τους έχουμε συναντήσει στην Σαλαμίνα. Αυτό που βλέπουμε ωστόσο είναι τις περισσότερες ρυπασμένες παραλίες εγκαταλελειμμένες και την πετρελαιοκηλίδα να παραμένει σε μεγάλο τμήμα της θαλάσσιας περιοχής που έχει πληγεί”, δήλωσε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

“Η Σαλαμίνα εξακολουθεί να πληρώνει το κόστος της καθυστέρησης και του κακού συντονισμού του κρατικού μηχανισμού. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια με περισσότερα συνεργεία απορρύπανσης”, τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ.

Σαλαμίνα

Αξίζει επίσης να επισημανθεί, όπως αναφέρει η Greenpeace, ότι χθες (19/9) το πλοίο που είχε αναλάβει την απάντληση του πετρελαίου από τις δεξαμενές του Αγιά Ζώνη ΙΙ δεν βρισκόταν στην περιοχή του ναυαγίου. Η εξέλιξη αυτή καθυστερεί περισσότερο τις προσπάθειες απορρύπανσης και παρατείνει τον κίνδυνο νέας διαρροής από το ναυάγιο.

Μάλιστα η Greenpeace “καλεί τους πολίτες να ασκήσουν πίεση στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για να εντείνει τις προσπάθειες απορρύπανσης και να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους”.

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν εθελοντικά στις επιχειρήσεις καθαρισμού μπορούν να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση gpgreece@greenpeace.org ώστε να λάβουν σχετικές οδηγίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις