Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Άφησαν το Σικιαρίδειο Ίδρυμα χωρίς… παιδιά και εργαζόμενους

Άφησαν το Σικιαρίδειο Ίδρυμα χωρίς… παιδιά και εργαζόμενους

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι του Σικιαρίδειου Ιδρύματος “άκουσαν” τη συμβουλή του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και βγήκαν στους δρόμους. Και φαίνεται πως τους βγήκε σε καλό.

Ο χώρος μπροστά στο υπουργείο Εργασίας γέμισε ξανά κόσμο το πρωί της Παρασκευής. Ήταν εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Μάλλον, πρώην εργαζόμενοι αφού τους απέλυσαν.

Και δεν τους απέλυσε… όποιος κι όποιος. Τις απολύσεις στήριξε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του Ιδρύματος. Ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος. Και σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, όλα τα μέλη του Δ.Σ. έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση.

Αποφάσισαν λοιπόν να πάρουν τοις μετρητοίς την προτροπή του Γιώργου Κατρούγκαλου να βγουν στο δρόμο. Και βγήκαν. Και μάλλον τους βγήκε σε καλό, αφού η αντίδρασή τους προκάλεσε την αλλαγή στάση της διοίκησης, που τους ενημέρωσε ότι θα επανεξετάσει το θέμα της επόμενες μέρες. Είναι τελική νίκη. Αλλά είναι μια πρώτη νίκη.

Όσο έμειναν έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι απολυμένοι εργαζόμενοι του Σικιαρίδειου αποκάλυψαν την παρακμή ενός Ιδρύματος που κάποτε ήταν από τα πιο γνωστά και σημαντικά της χώρας. Από το 1939 όταν ιδρύθηκε, έγινε κέντρο κατάρτισης νέων παιδιών με νοητική υστέρηση.

Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, τα παιδιά μειώθηκαν από 200 σε 60. Μαζί τους μειώθηκαν και οι εργαζόμενοι. Από 75 έγιναν 25…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε