Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Άγγελος Χαρίτος: Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο του Έλληνα πρόξενου στη Βενεζουέλα

Άγγελος Χαρίτος: Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο του Έλληνα πρόξενου στη Βενεζουέλα

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Έλληνα πρόξενου στην Βενεζουέλα, Άγγελου Χαρίτου. Ο 55χρονος πρόξενος πέθανε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο όπου έμενε.

Τόσο το διπλωματικό σώμα όσο και η ελληνική ομογένεια θρηνούν για τον χαμό του Έλληνα πρόξενου Άγγελου Χαρίτου ο οποίος ήταν ένας έμπειρος διπλωμάτης και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του αλλά και στους Έλληνες της Βενεζουέλας.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Θεόδωρος Μαραγγέλης, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Βενεζουέλας μίλησε για τον Άγγελο Χαρίτο.

«Τα Χριστούγεννα ήμασταν μαζί στην εκκλησία. Μετά τη λειτουργία μιλήσαμε. Επίσημα, πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Τώρα ποιος είναι ο πραγματικός λόγος δεν ξέρω, αλλά κάπνιζε πάρα πολύ. Στο προξενείο του Καράκας ήταν περίπου, τα τελευταία πέντε, έξι χρόνια. Η σορός του θα μεταφερθεί σήμερα στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Καράκας. Θα γίνει εκεί ένα τρισάγιο και μετά θα μεταφερθεί στην Ελλάδα. Ήταν πολύ σοβαρός άνθρωπος, στη δουλειά του ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και σωστός. Μπορώ να πω, σε μερικά σημεία ενοχλητικός. Δηλαδή, ήθελε πάντα να τα κάνει όλα νόμιμα. Στο ξενοδοχείο που βρέθηκε νεκρός έμενε τον τελευταίο χρόνο, δεν είχε πάει για ένα βράδυ. Από οικογένεια, δεν είχε κανέναν στο Καράκας, ούτε παιδί, ούτε γυναίκα».

 

Ο Έλληνας πρόξενος στην Βενεζουέλα, Άγγελος Χαρίτος ήταν 55 ετών. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, αναμένεται το πόρισμα των αρχών για εξακρίβωση των αιτιών θανάτου.

Ο Έλληνας πρόξενος στην Βενεζουέλα Αγγελος Χαρίτος στ αριστερά

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Βενεζουέλας, ο Έλληνας πρόξενος έπεσε για ύπνο στη μια τη νύχτα σε δωμάτιο του 17ου ορόφου του ξενοδοχείου γιατί δεν αισθανόταν καλά. Όταν οι δυο γυναίκες που ήταν μαζί του αντιλήφθηκαν ότι δεν ξυπνούσε κάλεσαν την ασφάλεια του ξενοδοχείου. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Έλληνα προξένου, η ελληνική κοινότητα της Βενεζουέλας βυθίστηκε στο πένθος. Σε ανακοίνωσή της η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Βενεζουέλας αναφέρει ότι θα γίνει αγρυπνία στη μνήμη του στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις