Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: «Δεν θυμάται να είπε ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί» ισχυρίζεται ο αστυνομικός στην Άμεση Δράση

Άγιοι Ανάργυροι: «Δεν θυμάται να είπε ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί» ισχυρίζεται ο αστυνομικός στην Άμεση Δράση

Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης που συνομίλησε με την 28χρονη που δολοφονήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1.4.24), είναι υπό έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Ο αστυνομικός του «100» στον οποίο το θύμα τηλεφώνησε και ζήτησε να έρθει ένα περιπολικό της απάντησε: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Σύμφωνα με το Live News, ο άνθρωπος που βρισκόταν στην Άμεση Δράση και μίλησε με την 28χρονη το μοιραίο βράδυ, υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας και εντάχθηκε στην Άμεση Δράση τον Οκτώβριο όταν επιχειρήθηκε επανενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου.

Ο αστυνομικός ρωτήθηκε από τους συναδέλφους του τι σημαίνει η φράση που είπε στην άτυχη κοπέλα «δεν είναι ταξί το περιπολικό».

Η απάντησή του ήταν πως το είπε εν τη ρύμη του λόγου, δεν το θυμάται και το είπε επειδή η εικόνα που είχε είναι πως ο κίνδυνος ήταν στο σπίτι της και όχι στο τμήμα.

Όσον αφορά τον φρουρό, ήταν μέσα στο κουβούκλιο και όπως είπε, δεν αντιλήφθηκε πως υπάρχει κάποια ένταση.

«Το περιπολιτικό πρέπει να προστατεύει τον πολίτη»

«Το περιπολικό πρέπει να γίνει ό,τι χρειάζεται για να προστατέψει τον πολίτη», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις