Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγιορείτικη αλάδωτη φασολάδα με πορτοκάλι

Αγιορείτικη αλάδωτη φασολάδα με πορτοκάλι

Η φασολάδα, είναι αναμφίβολα ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ειδικά τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, όπως η σημερινή. Μάλιστα την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά, καθιερώθηκε ως το εθνικό μας φαγητό.

Στη χώρα μας ανάλογο φαγητό με τη φασολάδα, συναντάμε και στην αρχαιότητα. Ως φαγητό και θυσία στον θεό Απόλλωνα και ήταν βασικό στοιχείο του εθίμου των πυανοψίων που στην κυριολεξία σήμαινε «ημέρα της φασολάδας», δανείζοντας παράλληλα το όνομα της και στον αντίστοιχο μήνα του αττικού ημερολογίου.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις