Ελλάδα

Άγιος Φως – Κατσανιώτης: Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Αντικείμενο, η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’ τη Δευτέρα 3 Απριλίου. Αφορμή, η συμμετοχή του κ. Κατσανιώτη ως επικεφαλής της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας, στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως που θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο υφυπουργός επανέλαβε την «αμέριστη υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων», υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον της για την προάσπιση των δικαίων και δικαιωμάτων του, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών, του Εθιμικού Προσκυνηματικού Καθεστώτος, καθώς και για τη διαφύλαξη και ανάδειξη των Ιερών προσκυνημάτων στην Αγία Γη.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης εξέφρασε, επίσης, την έντονη ανησυχία για τα περιστατικά βίας κατά των χριστιανικών προσκυνημάτων και, ειδικότερα, για την πρόσφατη επίθεση στο Πανάγιο Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή.

Από πλευράς του, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε θερμά τον υφυπουργό για την ειλικρινή συμπαράσταση και τη σταθερή υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάρος: Καμία ισχύ δεν έχει η άδεια ναυαγοσώστη που υποστήριζε ότι είχε ο ιδιοκτήτης του beach bar που πνίγηκε ο 4χρονος – Τι δείχνουν τα βίντεο
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει από τον ΕΟΤ και την πολεοδομία αυτοψία στο χώρο, όπου καθημερινά περνούσαν τις ώρες τους εκατοντάδες πελάτες κάθε ηλικίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
26