Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Άγιος Φως – Κατσανιώτης: Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’

Άγιος Φως – Κατσανιώτης: Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Αντικείμενο, η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’ τη Δευτέρα 3 Απριλίου. Αφορμή, η συμμετοχή του κ. Κατσανιώτη ως επικεφαλής της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας, στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως που θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο υφυπουργός επανέλαβε την «αμέριστη υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων», υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον της για την προάσπιση των δικαίων και δικαιωμάτων του, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών, του Εθιμικού Προσκυνηματικού Καθεστώτος, καθώς και για τη διαφύλαξη και ανάδειξη των Ιερών προσκυνημάτων στην Αγία Γη.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης εξέφρασε, επίσης, την έντονη ανησυχία για τα περιστατικά βίας κατά των χριστιανικών προσκυνημάτων και, ειδικότερα, για την πρόσφατη επίθεση στο Πανάγιο Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή.

Από πλευράς του, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε θερμά τον υφυπουργό για την ειλικρινή συμπαράσταση και τη σταθερή υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις