Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στην Κόνιτσα και από εκεί στον ουρανό

Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στην Κόνιτσα και από εκεί στον ουρανό

Άγιος Παΐσιος, ένας σύγχρονος Άγιος. Μία εμβληματική φυσιογνωμία που φώτισε με τον πνευματικό του λόγο πλήθος ανθρώπων.

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος» κάνει πρεμιέρα στο MEGA. Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 22:30, αρχίζει να ξεδιπλώνεται η ιστορία της ζωής του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει.

Το Up Stories σας μεταφέρει σχεδόν μια εβδομάδα πριν από την επίσημη πρώτη της πολυαναμενόμενης σειράς στην Κόνιτσα όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ο κατά κόσμον μικρός Αρσενιος και προβάλει συγκλονιστικές εικόνες από την εκπληκτικά όμορφη Ήπειρο και το φαράγγι του Αωού όπου και βρίσκεται η Ιερά Μονή Στομίου όπου και πρωτομόνασε ο Άγιος Παΐσιος ξεκινώντας στην ουσία το ταξίδι του προς την αιωνιότητα και την Αγιοσύνη.

Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Aγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Άρσενίου Έζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Aρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Eλλάδα.

O μικρός Aρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις