Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άγιος Παντελεήμονας: Έγγραφο «βόμβα»! Ποιοι είχαν προειδοποιήσει;

Άγιος Παντελεήμονας
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Καζάνι που βράζει ο Άγιος Παντελεήμονας μετά τις αποκαλύψεις, για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, τα οποία διαγνώστηκαν στο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων “Αττική” επί των οδών Πιπίνου και Μιχαήλ Βόδα.

Οι απαντήσεις αναφορικά με τα πώς και τα γιατί εξελίχθηκε σε εστία μολύνσεως η κλειστή δομή, αναμένεται με ενδιαφέρον μετά τα συμπεράσματα των υγειονομικών αρχών και την εισαγγελική παρέμβαση, ωστόσο ένα έγγραφο που έχει στην κατοχή του το newsit.gr προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών δημιουργεί επιπλέον ερωτήματα.

Άγιος Παντελεήμονας – Είχαν προειδοποιήσει!

Σύμφωνα με αυτό οι κάτοικοι της περιοχής από τις 24 Αυγούστου είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα και για την ακρίβεια στις 17 του μήνα από την πλατεία (που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από το κέντρο φιλοξενίας) είχαν συλληφθεί δυο αλλοδαποί οι οποίοι όχι μόνο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, αλλά τον μετέδωσαν κιόλας σε 12 αστυνομικούς του Α.Τ Αγίου Παντελεήμονα.

Click4more: Παρέμβαση εισαγγελέα για το Γηροκομείο του κορονοϊού στον Άγιο Παντελεήμονα – Κατεπείγουσα έρευνα

Από τότε οι κάτοικοι θεωρούσαν τόσο την πλατεία όσο και την γύρω περιοχή μια υγειονομική “βόμβα”, η οποία ήταν έτοιμη να εκραγεί από ώρα σε ώρα, καθώς κάθε βράδυ έβλεπαν να συνωστίζονται τουλάχιστον 300 έως 500 άτομα με αυξημένη πιθανότητα εξάπλωσης του ιού, σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.

Δείτε το έγγραφο – ντοκουμέντο

Άγιος Παντελεήμονας Άγιος Παντελεήμονας

“Έχουμε θορυβηθεί όλοι οι κάτοικοι την περιοχής λαμβανομένου υπ όψη ότι πολλοί συμπατριώτες των αρχικών κρουσμάτων, που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους, έχουν σημείο συνάντησης επί καθημερινής βάσης κάθε απόγευμα και μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες συστηματικά την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών και δεν έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια υγειονομικά συνεργεία, όπως απαιτείται εκ των ειδικών συνθηκών και του νόμου” αναφέρουν στο έγγραφο τους οι κάτοικοι, οι οποίοι ζητούσαν από τον ΕΟΔΥ να κάνει έλεγχο και τεστ κορονοϊού σε όλους όσοι εξακολουθούσαν να συγχρωτίζονται στην πλατεία αδιαφορώντας για τις συστάσεις των αρχών.

Άγιος Παντελεήμονας Άγιος Παντελεήμονας

Το έγγραφο κατατέθηκε στις εισαγγελία πρωτοδικών στις 24 Αυγούστου. Ο εισαγγελέας όπως αναφέρουν οι κάτοικοι προώθησε τα αιτήματα τους όμως από τότε και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία απάντηση.

Φωτογραφίες: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις