Ελλάδα

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του 31χρονου Ουκρανού – Αθώος ο 48χρονος συγκάτοικος

Οι δράστες έδεσαν τον 48χρονο και του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα απο αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ακινητοποίησαν και τον 31χρονο ,στον οποίο προκάλεσαν θανάσιμα τραύματα

Σχεδόν ένα μήνα μετά την σοκαριστική δολοφονία ενός 31χρονου Ουκρανού μέσα στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα, οι αρχές ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τους δράστες του στυγερού εγκλήματος.

Όλα συνέβησαν το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, όταν ο 48χρονος συγκάτοικος του 31χρονου θύματος δέχτηκε επίθεση από δύο άντρες έξω από το σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι δύο άντρες ένας 29χρονος και ένας 38χρονος – οι οποίοι έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία – χτύπησαν και απείλησαν τον συγκάτοικο, αναγκάζοντάς τον να τους ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος προκειμένου να μπουν μέσα.

Όπως προέκυψε από έρευνα της ΕΛΑΣ, οι δράστες έδεσαν τον 48χρονο και του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα απο αιχμηρό αντικείμενο σε κεφάλι και σώμα. Στη συνέχεια, περίμεναν τον 31χρονο Ουκρανό, ο οποίος έλειπε από το διαμέρισμα, να επιστρέψει σπίτι του, και τότε τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν και του προκάλεσαν τραύματα τα οποία τελικά ήταν θανάσιμα.

Από το εσωτερικό του σπιτιού οι δράστες αφαίρεσαν οικοδομικά εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ παραβίασαν και χρηματοκιβώτιο.

Η σύλληψή τους σημειώθηκε στις 6 Νοεμβρίου, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης, οι αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας αφού έκαναν επιτήρηση σε σπίτια όπου διέμεναν οι κατηγορούμενοι, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης τους εντόπισαν και τους οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή και ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και -κατά περίπτωση- για απείθεια.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος όταν είδε του αστυνομικούς τράπηκε σε φυγή, αλλά ακινητοποιήθηκε άμεσα από τις αρχές. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένα άτομο.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στην τέλεση της ανθρωποκτονίας,
  • 106 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • τα οικοδομικά εργαλεία και οι ηλεκτρικές συσκευές που είχαν αφαιρεθεί από την οικία του 31χρονου,
  • 40 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • περίστροφο,
  • σιδερογροθιά και
  • 4 ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή – Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ και ηλεκτρικός
Η Τροχαία Αττικής έχει ανακοινώσει αναλυτικά τα σημεία όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και τις περιοχές όπου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση
42ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2025
Τρόμος στα Χανιά: Μπαλκόνι 4ου ορόφου κατέρρευσε στη μέση του δρόμου – Διασκορπίστηκαν παντού συντρίμμια από τσιμέντο
Από απίστευτη τύχη τα συντρίμμια δεν έπεσαν σε κάποιον πεζό ή διερχόμενο όχημα, αλλά προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένες μηχανές, σε ένα σταθμευμένο όχημα και σε κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο
Χανιά