Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αγίου Πνεύματος 2022: Χαμός στα λιμάνια με τους εκδρομείς του τριημέρου

Αγίου Πνεύματος 2022: Χαμός στα λιμάνια με τους εκδρομείς του τριημέρου

Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συνεχίζεται σε υψηλούς ρυθμούς, παρά το πέρασμα της κακοκαιρίας Genesis. Οι εκδρομείς φαίνεται ότι δεν πτοήθηκαν από βροχές και καταιγίδες και η κίνηση στα λιμάνια παραμένει αυξημένη, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να πάνε σε κάποιο νησί για την πρώτη τους καλοκαιρινή απόδραση. 

Εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, τα πλοία από τα λιμάνια αναχωρούν με πληρότητα 100%. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί από τον Πειραιά 19 δρομολόγια για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και 12 για Αργοσαρωνικό. Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρούν 16 πλοία και από του Λαυρίου 8 πλοία. 

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι για πολλούς η πρώτη καλοκαιρινή απόδραση και μια μεγάλη «ανάσα» μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού. Και ακόμα και η κακοκαιρία Genesis δεν πτόησε όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν στα νησιά, υπήρχαν όμως πολλές ακυρώσεις σε καταλύματα της ηπειρωτικής χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες, Σάββατο ταξίδεψαν με πλοία 40.000 άτομα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ενθαρρυντικά για τον Τουρισμό είναι και τα στοιχεία από τα αεροδρόμια, καθώς παρατηρείται αύξηση κάθε εβδομάδα στον αριθμό πτήσεων και αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις