Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία από τη Δευτέρα!

Φωτό από Twitter / @Tredsbrasil
Φωτό από Twitter / @Tredsbrasil

– Ο Έλληνας πρέσβης στη χώρα του καφέ, Κυριάκος Αμοιρίδης, δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και ημέρες, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ
– Τι λένε στο newsit.gr η ελληνική πρεσβεία και το υπουργείο Εξωτερικών
– Πληροφορίες πως γίνονται έρευνες σε περιοχή του Ρίο που το έγκλημα μαστίζει
– Καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής στην αστυνομία του Ρίο από την ελληνική πρεσβεία στη Βραζιλία
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Κυριάκου Αμοιρίδη
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι αστυνομικές Αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο ερευνούν την υπόθεση εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη.

“Ήταν στο Ρίο για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς”, είπε στο Sputnik γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας

Η αστυνομία του Ρίο αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας (26.12.2016).

Πιο συγκεκριμένα, το g1.globo.com τονίζει πως σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία, ο πρέσβης ζει στην Μπραζίλια και είχε ενημερώσει πως θα βρεθεί στο Ρίο με την σύζυγό του για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης κάποια στιγμή έφυγε από το σημείο και δεν επέστρεψε, με την σύζυγό του να ενημερώνει τις Αρχές.

“Έχουμε ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση του Έλληνα Πρέσβη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εθεάθη τελευταία φορά στις 26 Δεκεμβρίου”, είπε στο fr.sputniknews.com μια εκπρόσωπος του τμήματος ανθρωποκτονιών της περιοχής Baixada.

Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, αναφέρουν πως άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Βραζιλίας κάνουν έρευνες σε συγκεκριμένη περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο που κυριαρχεί το έγκλημα, ερευνώντας την υπόθεση.

Δείτε φωτογραφίες του Κυριάκου Αμοιρίδη

Φωτογραφία από YouTube

Φωτό από Twitter / @Tredsbrasil 

Με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή,  Dejan Petkovic / Φωτό: Facebook, Reprodução 

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης / Φωτό: mfa.gr

 

Είχε άδεια αλλά…

Εδώ να σημειώσουμε πως το newsit.gr επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία στη Βραζιλία και η απάντηση που δόθηκε είναι πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης λείπει σε άδεια από τις 22 Δεκεμβρίου του 2016 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου του 2017.

Ακόμη, προσθέτουν πως “οτιδήποτε άλλο ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές της χώρας”, χωρίς ουσιαστικά να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν την πληροφορία που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Επιπρόσθετα, το newsit.gr επικοινώνησε και με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για το περιστατικό, αλλά μέχρι στιγμής δεν δίνεται καμία πληροφορία.

Λεπτομέρειες και πληροφορίες

Το Associated Press ανέφερε νωρίτερα πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ελληνική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια, ωστόσο δεν δόθηκε καμία πληροφορία σχετικά με το που μπορεί να βρίσκεται ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Κυριάκο Αμοιρίδη σε παλαιότερη συνέντευξή του

Το ίδιο μέσο επικαλείται το site της ελληνικής πρεσβείας και αναφέρει πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην Βραζιλία το 2016.

Παλαιότερα υπήρξε πρέσβης στην Λιβύη, ενώ έχει εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο. Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού.

Πηγή: uk.news.yahoo.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε