Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αγωνία για τα κρούσματα – Που αναμένεται να κινηθούν σήμερα

Γώγος

Με αγωνία περιμένουν σήμερα το που θα κλείσουν τα κρούσματα μετά το χθεσινό σοκ με 3.215 λοιμώξεις, 46 νεκρούς και 484 διασωληνωμένους. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες. Συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το πρωί η εικόνα έδειχνε να είναι λίγο καλύτερη από χθες καθώς τα κρούσματα κυμαίνονταν σε αριθμούς από 300 έως 400 πιο κάτω από την χθεσινή ημέρα την ίδια ώρα. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η εικόνα αυτή δεν θα ανατραπεί αφού τα τεστ πλέον είναι καθημερινά πάνω από 60.000. Όπως και να έχει η εικόνα αυτή δείχνει ότι είμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να καταγράψουμε και νέο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 3.000 κρούσματα. 

Click4More Βόμβα από Θωμαΐδη: Θα χρειαστεί ένας μήνας με μέτρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση (vid)

Εδώ και λίγη ώρα συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι οι οποίοι θα βάλουν κάτω όλα αυτά τα αρνητικά δεδομένα και την Παρασκευή θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις προκειμένου να εισηγηθούν στην κυβέρνηση τι πρέπει να ακολουθήσει.

Πάντως, κορυφαίοι επιστήμονες έχουν σταματήσει από χθες να μιλούν με ημερομηνίες για άνοιγμα της αγοράς και άρσης των μέτρων με τον καθηγητή αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη να μιλά ακόμα και για παράταση του lockdown για έναν μήνα. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις