Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αγοράκι γεννήθηκε στο Αττικόν με κορονοϊό ενώ η μητέρα του τον ξεπερνούσε

Αγοράκι γεννήθηκε στο Αττικόν με κορονοϊό ενώ η μητέρα του τον ξεπερνούσε

Μωρό με κορονοϊό γεννήθηκε στο νοσοκομείο “Αττικόν” την Παρασκευή (11.12.2020), στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική.

Το αγοράκι μάλιστα απέκτησε και μια… παγκόσμια πρωτιά, καθώς είναι το πρώτο που γεννιέται από μητέρα θετική στον κορονοϊό, που όμως είναι σε φάση που ξεπερνά οριστικά τη νόσο.

Η κύηση ήταν 37 εβδομάδων με ιστορικό μάλιστα σακχαρώδη διαβήτη. Η μητέρα εμφάνισε προ 8ημέρου δέκατα πυρετού και βήχα. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο για κορονοϊό, ο οποίος βγήκε θετικός και για τους δύο.

Η μητέρα στο Αττικό Νοσοκομείο την Παρασκευή με πόνους γέννας, και ο μοριακός έλεγχος που της έγινε εκεί απέδειξε πως είχε ακόμα κορονοϊό, αλλά πιο ήπια μορφή, δηλαδή τον ξεπερνούσε.

Το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.410 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών για παρακολούθηση.

Ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή, γεγονός που απομακρύνει την πιθανότητα μετάδοσης κατά την διάρκεια της γέννας. Μέχρι σήμερα, όλα τα νεογέννητα που γεννήθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρες με κορονοϊό ήταν αρνητικά στα τεστ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις