Ελλάδα

Αγριεμένη η ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκινά απεργίες και συλλαλητήρια

Απεργιακές κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση προαναγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Συμμετέχει επίσης στα πανεργατικά συλλαλητήρια που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Αθήνα στις 12:00, (συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή) και στο Ηράκλειο Κρήτης την ίδια ώρα, καθώς και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την προσεχή Πέμπτη 14 του μηνός θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει και να αποφασίσει «το αγωνιστικό-κινηματικό Πρόγραμμα Δράσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα». Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να συντονιστεί με άλλες Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ, «με στόχο μαζικές πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις», καθώς και να οργανώσει ενημερωτική εκστρατεία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για το ασφαλιστικό.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «οι σημερινοί νέοι συνταξιούχοι γνωρίζουν πως οι κόποι μιας ζωής μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα, ενώ η νέα γενιά, ακόμη και όταν θα βρει δουλειά, «διαπραγματεύεται» πλέον με τη μαύρη εργασία, γνωρίζοντας πως ουδέποτε θα συμπληρώσει σαράντα συναπτά έτη στην εργασία προκειμένου να δικαιούται σύνταξης ακόμη και στα βαθιά γεράματα.

Η απορρύθμιση του ασφαλιστικού που επιχειρείται οδηγεί σε στροφή της Δημόσιας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς την Ιδιωτική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καρέ καρέ οι τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη στην κλινική - Οι αντιφάσεις και οι καταθέσεις που «καίνε» τους γιατρούς
Η κρίσιμη μιάμιση ώρα που παρέμεινε χωρίς τις αισθήσεις του συνδεδεμένος στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης, η απόκρυψη στοιχείων από τους γιατρούς και οι καταθέσεις των εργαζομένων που τους «έκαψαν»
Γιώργος Μαζωνάκης
Μία σύλληψη για εμπορία ανθρώπων και εργασιακή εκμετάλλευση στην Βοιωτία - Κρατούσε οκτώ υπαλλήλους και τα έγγραφά τους
Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς υποχρέωναν τα θύματα σε αδιάλειπτη εργασία, χωρίς να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα και χωρίς να τους παρέχουν τα προβλεπόμενα ημερήσια διαλείμματα
Αστυνομία