Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αγρότες: Αναχώρησαν από το Σύνταγμα – Απροσπέλαστο το κέντρο

Αγρότες: Αναχώρησαν από το Σύνταγμα – Απροσπέλαστο το κέντρο

Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης (21.02.24) ξεκίνησε η αναχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας, μετά την ολονύχτια παραμονή τους στο Σύνταγμα, διεκδικώντας περαιτέρω μέτρα στήριξης, με την κυβέρνηση ωστόσο να επιμένει στο μήνυμα «όχι σε άλλες παροχές».

Μετά τη σύσκεψή τους στις 09.30 το πρωί, οι αγρότες αναχωρούν από την Αθήνα, με τις αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους να λαμβάνονται στα μπλόκα. «Η κυβέρνηση ας μας δώσει λύση και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν μετά το συλλαλητήριο, το οποίο χαρακτηρίζουν «επιτυχημένο». 

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι αγρότες φεύγουν από την Αθήνα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέσω της οποίας κατέφτασαν στην πόλη. Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αγίου Κωνσταντίνου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αχιλλέως, Λ. Αθηνών, Κηφισός. Από ένα σημείο και μετά θα χωριστούν, καθώς οι αγρότες από την Πελοπόννησο θα κατευθυνθούν προς την Κόρινθο. Υπενθυμίζεται ότι όσοι αγρότες είχαν φτάσει με λεωφορεία στην Αθήνα, αναχώρησαν μόλις τελείωσε το συλλαλητήριο.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άνοιξαν και οι δρόμοι. 

Με την επιστροφή τους στις βάσεις τους, οι αγρότες αναμένεται να «κλειδώσουν» τα περαιτέρω βήματά τους όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Όπως ανέφερε χθες ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων στην ΕΡΤ προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων, είτε θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης.

Σημειώνεται πως στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις 10.000 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία. Αγρότες από όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρών στο Σύνταγμα σε ένα μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν  η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί, ενώ για το αγροτικό ρεύμα ζητούν η τιμή της κιλοβατώρας να πέσει στα 7 λεπτά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις