Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αγρότες: Αυτή την ώρα αποφασίζουν για τα μπλόκα – «Όχι» σε διάλογο με κλειστούς δρόμους διαμηνύει η κυβέρνηση

Αγρότες: Αυτή την ώρα αποφασίζουν για τα μπλόκα – «Όχι» σε διάλογο με κλειστούς δρόμους διαμηνύει η κυβέρνηση

Στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα έχει στραμμένο το βλέμμα της η κυβέρνηση.

Οι αγρότες στη Λάρισα αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως διάλογος με κλειστούς δρόμους δεν μπορεί να γίνει. Στην πανελλαδική σύσκεψη συμμετέχουν και κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι και αλιείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, είτε έχουν στήσει μπλόκα είτε όχι.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του, χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο  συνάντησής του με τους αγρότες.

Ωστόσο, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν το γεγονός ότι οι αγρότες δεν έχουν κοινά αιτήματα και κοινή εκπροσώπηση, ενώ αναγνωρίζουν ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν όντως υπαρκτά προβλήματα και συγκεκριμένη ατζέντα, κάτι που δεν ισχύει για όλους.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αναμένει το μεσημέρι τις αποφάσεις των αγροτών για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις. Επισημαίνεται ότι στην πανελλαδική σύσκεψη, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, θα συμμετάσχουν και αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, είτε έχουν στήσει μπλόκα, είτε όχι.

Πάντως, αγρότες και κτηνοτρόφοι ήδη συζητούν, αν θα κατεβούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, αποκλείοντας την πλατεία Συντάγματος. Εδώ και δέκα ημέρες, οι αγρότες έχουν στήσει και ενισχύουν καθημερινά τα μπλόκα σε νευραλγικά σημεία.

Σημειώνεται ότι αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ αγρότες από τα Μάλγαρα και τα τριγύρω χωριά, έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, στον κόμβο των Μαλγάρων, στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις