Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αγρότες «έκοψαν» την Ελλάδα στα δύο με μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μπράλου

Αγρότες «έκοψαν» την Ελλάδα στα δύο με μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μπράλου

Οι αγρότες δείχνουν τις διαθέσεις τους, με τα μπλόκα να συνεχίζονται. Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μπράλου…

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα και τη Βουλή, με τις αγροτικές κινητοποιήσεις να συνεχίζονται. Αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να στείλουν ένα ηχηρό, μαζικό μήνυμα στην κυβέρνηση τις επόμενες μέρες. Το μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μπράλου – και στα δύο ρεύματα – δημιούργησε κυκλοφοριακά προβλήματα, με την ουρά αυτοκινήτων και φορτηγών, να φτάνει μέχρι τη Λαμία.

Στο στρατηγικό σημείο του Μπράλου, έβγαλαν από το μεσημέρι τα τρακτέρ τους οι αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης, προχωρώντας μαζί με συναδέλφους τους από τα μπλόκα της Αταλάντης, της Δυτικής Λοκρίδας και του Δομοκού σε συμβολικό αποκλεισμό του ΠΑΘΕ αλλά και του Ε65.

Εκατοντάδες αγρότες ξεκίνησαν την πορεία τους γύρω στις 11:30 στους παραδρόμους, ενώ λίγο μετά τις 12:20 ξεκίνησε η βραδυπορία των οχημάτων από το 195ο χλμ της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Ακολούθησαν κυκλοφοριακά προβλήματα από το 205ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα και κλείσιμο του συνδετήριου με τον Ε65.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι αγρότες είχαν ανεβεί στην εθνική οδό και πριν τη 13:00 το μεσημέρι είχε κλείσει ο εθνικός δρόμος και είχαν ήδη δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στον παράδρομο που έφτασαν μέχρι τη Λαμία. Αιτία τα μεγάλα οχήματα που σε συνδυασμό με τους παραταγμένους αγρότες δεν μπορούσαν να διέλθουν με ασφάλεια από το σημείο. Δείτε το βίντεο του lamiareport.gr.

Μέσα σε λίγα λεπτά η Ελλάδα είχε κοπεί στα δύο, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στον ΠΑΘΕ και στο ύψος της Θήβας, από αγρότες και πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατάργηση του Πρωτοδικείου.

Αναφορικά με το μπλόκο του Μπράλου, είχε χρόνια να γίνει τόσο μεγάλη κινητοποίηση στο συγκεκριμένο σημείο, με τόση μαζική συμμετοχή, από το Φεβρουάριο του 2016 και του 2017. Οι αγρότες προετοιμάζουν την κινητοποίησή τους στο κέντρο της Αθήνας την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ο Μπράλος θα αποτελέσει όπως δείχνουν τα πράγματα, το σημείο συνάντησης για τρακτέρ και λεωφορεία από Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα.

Πώς θα φτάσουν στην Αθήνα οι αγρότες

Με τα ΙΧ τους και από 1 έως 3 λεωφορεία, θα χρησιμοποιήσουν οι αγρότες από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών της Χαλκιδικής για να κατέβουν στην πρωτεύουσα από νωρίς την ερχόμενη Τρίτη. Ο αριθμός των λεωφορείων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, καθώς ακόμη καταμετριέται ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Παράλληλα, από ένα λεωφορείο θα μισθώσουν για να ταξιδέψουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα οι αγρότες από τις περιοχές του Δερβενίου, του Λαγκαδά και των Σερρών, ενώ κάποιοι από αυτούς θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με τα ΙΧ οχήματά τους. Με τα ΙΧ τους και με λεωφορεία θα κατέβουν στην Αθήνα και οι αγρότες από την Ημαθία.

Ωστόσο, οι συνάδελφοί τους από την περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με ΙΧ και λεωφορεία, αποφάσισαν να κάνουν τη μεγάλη διαδρομή και με τα τρακτέρ τους. Έτσι, έξι τρακτέρ θα φύγουν νωρίς τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου από την περιοχή και θα διανυκτερεύσουν στη Βοιωτία.

Με ΙΧ, λεωφορεία και τουλάχιστον διψήφιο αριθμό τρακτέρ θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν και οι αγρότες από την Καρδίτσα. Ακόμη, από τη Λάρισα στην Αθήνα αναμένεται να ταξιδέψει τριψήφιος αριθμός τρακτέρ, ΙΧ και λεωφορείων, καθώς οι αγρότες της Θεσσαλίας βρίσκονται στο μάτι του κύκλωνα μετά τις μεγάλες καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel που χτύπησε σφόδρα την περιοχή τους τον περασμένο Σεπτέμβριο και επιθυμούν να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο.

Τέλος, από την περιοχή της Αλαμάνας στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν αγρότες με 20 τρακτέρ, δύο πούλμαν και τα ΙΧ τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις