Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Οι αγρότες έκλεισαν για 8 ώρες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Οι αγρότες έκλεισαν για 8 ώρες την εθνική οδό  Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, με αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να παραμένουν στα μπλόκα πριν την κρίσιμη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Σε πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών προχώρησαν αγρότες με τρακτέρ και φορτηγά, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. Το μεσημέρι, αγρότες και μελισσοκόμοι με τρακτέρ και φορτηγά απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Νέων Μουδανιών. Στόχος τους είναι να κρατήσουν το μπλόκο για οκτώ ώρες.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούσαν συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, όμως σήμερα θα κορυφωθούν οι διαμαρτυρίες με 8ωρο αποκλεισμό του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξαχθεί από παράπλευρες οδούς. Παράλληλα, αγρότες της Χαλκιδικής μοιράζουν ελιές σε διερχόμενους οδηγούς και ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας. Δείτε τις εικόνες του thestival.gr από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών.

Σε αναμονή αλλά και σε εγρήγορση παραμένουν οι αγρότες της Καστοριάς, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των συναδέλφων τους με τον πρωθυπουργό.

«Ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βγεί από την σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποί μας την Τρίτη με τον πρωθυπουργό » σημειώνει ο Μάνος Θωμάς, μέλος συντονιστικής επιτροπής αγροτών Καστοριάς.

«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς ήρθε μια θεομηνία Daniel για να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες τόσων ετών» αναφέρει ο Κώστας Μητροδήμος, μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πλατυκάμπου.

Μπλόκο της αστυνομίας στα Μάλγαρα

Μπλόκο από κλούβες της αστυνομίας, βρήκαν μπροστά τους τα τρακτέρ των αγροτών στα Μάλγαρα. Οι αγρότες των Μαλγάρων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού. Ωστόσο συνάντησαν τον φραγμό της αστυνομίας.

«Σε ένδειξη καλής θέλησης προς την κυβέρνηση και προς το ραντεβού της Τρίτης, κατανοήσαμε και δεν κλείσαμε τον δρόμο. Όλος ο λαός είναι μαζί μας, η κυβέρνηση λέει πως έχουμε δίκιο, αλλά το δίκιο δεν χορταίνει και δεν γεμίζει την τσέπη. Πρέπει να καταλάβω ότι πρέπει να δώσουν κάποιες λύσεις» σημειώνει ο Κώστας Ανεστίδης αγρότης από το μπλόκο Μαλγάρων.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις