Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άη Στράτης: Η επικοινωνία στο πιο απομονωμένο νησί του Αιγαίου

Άη Στράτης: Η επικοινωνία στο πιο απομονωμένο νησί του Αιγαίου

Δεν είναι λίγα τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα στα μεγάλα αστικά κέντρα τη στιγμή που σε άλλες γωνιές της χώρας αποτελούν τη μοναδική ίσως γέφυρα που ενώνει ανά πάσα στιγμή τους κατοίκους με τον υπόλοιπο κόσμο.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε κάποιο από τα ακριτικά μας νησιά το γνωρίζουν καλά. Λίγα δρομολόγια που σε δύσκολες καιρικές συνθήκες μπορεί και να μην πραγματοποιηθούν. Αυτό ακριβώς είναι και το σκηνικό που επικρατεί στο πιο απομονωμένο νησί του Αιγαίου, τον Άη Στράτη.

Οι 200 περίπου κάτοικοι του νησιού βασίζονται στην τεχνολογία για να μη νιώσουν στιγμή ότι ζουν σε μια δική τους εξορία. Η επικοινωνία αποκτά αυτόματα μεγαλύτερη αξία για αυτούς τους ανθρώπους που γεννήθηκαν στον Άη Στράτη και συνεχίζουν να  κρατούν το νησί με κάθε τρόπο ζωντανό.

«Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη στον Άη Στράτη» σημειώνει η Μαρία Κουτσουρίδη, κτηνοτρόφος που γεννήθηκε και μένει στο νησί με την οικογένεια της. Στις προσπάθειές τους να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στο νησί και να το αναδείξουν σε τουριστικό προορισμό στέκεται αρωγός η WIND που συνεχίζει το πρόγραμμα «Ερχόμαστε Κοντά». Μια δράση που προωθεί την ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις απεριόριστες δυνατότητες της επικοινωνίας.

Επενδύοντας στην τεχνολογική αναβάθμιση της άγονης γραμμής, παρέχει δωρεάν επικοινωνία για έναν ολόκληρο χρόνο σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου, έχοντας ήδη μάλιστα προχωρήσει σε ανανέωση του τοπικού δικτύου με εγκατάσταση υποδομών 4G.

Στο πλαίσιο της δράσης «Ερχόμαστε Κοντά», όλοι οι ενήλικες κάτοικοι του νησιού έλαβαν δώρο smartphones με δωρεάν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας για έναν χρόνο, όλοι οι μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου έλαβαν smartphones & laptops με δωρεάν σύνδεση F2G και δεδομένων, ενώ όλοι οι μαθητές Δημοτικού έλαβαν laptops με δωρεάν σύνδεση στο Internet μέσω της υπηρεσίας Simplify on the Go. Αυτός ήταν και ο τρίτος σταθμός του προγράμματος μετά την Ανάφη και τη Σίκινο.

«Ο Άη Στράτης είναι ένας τόπος που έχει πολλά να δώσει στους κατοίκους του και στους επισκέπτες. Έχουμε αγκαλιάσει την τεχνολογία στην καθημερινότητα μας, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία γιατί μας στηρίζει στην προσπάθεια μας να κάνουμε τη ζωή στο νησί πιο εύκολη και να το αναδείξουμε σε τουριστικό προορισμό» υπογραμμίζει η Δήμαρχος του Άη Στράτη, Μαρία Κακαλή, η νεότερη Δήμαρχος στη χώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις